Zomerse mosselen

De lekkerste gerechten ontstaan vaak spontaan. Deze in ieder geval wel. Ik had eigenlijk niet veel inspiratie en wilde één van mijn toppers maken. Tot ik tegen de mosselen aanliep. Die zagen er prachtig uit maar omdat ik de meeste ingrediënten al in mijn mandje had liggen wilde ik niet teveel veranderen. Dus de basis kun je vinden in het recept van de bloemkoolrijst met garnalen. Alleen dan zonder garnalen. Dit is je bijgerecht. De mosselen serveer je apart in een mooi groot bord. Heerlijk pittig, dus drink er bijvoorbeeld een Gruner Veltliner bij. Mijn favoriet…

 

Ingrediënten mosselen (2 personen)

Mosslelen:                           2 kilo
Rode peper:                          1 in halve ringetjes
Rode ui:                                 1 in dunne halve ringen
Witte wijn:                           1/2 glas
Sambal:                                2 koffielepels
Kokosmelk:                         150 ml
Olijfolie:                               1 eetlepel

Werkwijze

Snijd rode peper en ui en fruit deze in een grote (mossel)pan aan in een lepel olijfolie.
Voeg als de ui glazig wordt de sambal toe en fruit even mee.
Blus af met witte wijn en voeg de kokosmelk toe

Zodra het mengsel kookt voeg je de mosselen toe. Roer even goed door elkaar en zet het deksel op de pan. Check regelmatig en roer af en toe om. Zodra de mosselen open zijn serveer je deze met de bloemkoolrijst. En een glas wijn.
ENJOY!

Voedingswaarden 

300 calorieën per persoon

11 gram koolhydraten
21,8 vetten (olijfolie)
36,5 eiwitten

Glas wijn: 125 calorieën