Zomerse mosselen
De lekkerste gerechten ontstaan vaak spontaan. Deze in ieder geval wel. Ik had eigenlijk niet veel inspiratie en wilde één van mijn toppers maken. Tot ik tegen de mosselen aanliep. Die zagen er prachtig uit maar omdat ik de meeste ingrediënten al in mijn mandje had liggen wilde ik niet teveel veranderen. Dus de basis kun je vinden in het recept van de bloemkoolrijst met garnalen. Alleen dan zonder garnalen. Dit is je bijgerecht. De mosselen serveer je apart in een mooi groot bord. Heerlijk pittig, dus drink er bijvoorbeeld een Gruner Veltliner bij. Mijn favoriet…
Ingrediënten mosselen (2 personen)
Mosslelen: 2 kilo
Rode peper: 1 in halve ringetjes
Rode ui: 1 in dunne halve ringen
Witte wijn: 1/2 glas
Sambal: 2 koffielepels
Kokosmelk: 150 ml
Olijfolie: 1 eetlepel
Werkwijze
Snijd rode peper en ui en fruit deze in een grote (mossel)pan aan in een lepel olijfolie.
Voeg als de ui glazig wordt de sambal toe en fruit even mee.
Blus af met witte wijn en voeg de kokosmelk toe
Zodra het mengsel kookt voeg je de mosselen toe. Roer even goed door elkaar en zet het deksel op de pan. Check regelmatig en roer af en toe om. Zodra de mosselen open zijn serveer je deze met de bloemkoolrijst. En een glas wijn.
ENJOY!
Voedingswaarden
300 calorieën per persoon
11 gram koolhydraten
21,8 vetten (olijfolie)
36,5 eiwitten
Glas wijn: 125 calorieën
Hoi Elke,
Lijkt mij een heerlijk recept en staat voor vanavond op het menu!
Hartelijk dank.
Leuk Elvira! Geniet ervan
precies mijn smaak! heb het bij mijn favorieten gezet.
ga het zeker uitproberen!
Dank je.
Wat leuk Annelies! Graag gedaan en ik ben benieuwd…