Zomers wokgerecht: garnalen, artisjok en groene asperges

Door: Elke – Wijn&Lijn

Echt verrukkelijk, deze combinatie van gerechten. En daarbij ook nog eens heel eenvoudig te maken. Dit komt zonder twijfel op je favorietenlijstje te staan. Vaak raad ik ook aan om lekker te variëren met wat er in je koelkast ligt, maar in dit geval zou ik zeggen: volg het volledig en wijk niet af. Dit is zo ontzettend lekker, daar wil je niets aan veranderen.

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 32% 32%
  • Koolhydraten 21% 21%
  • Vetten 47% 47%

 

Ingrediënten voor het zomerse wokgerecht

  • 10 grote gamba’s
  • 4 takjes basilicum
  • 1 sjalotje
  • 300 gram groene asperges
  • 1 blik – 400 gram artisjokharten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 dl. witte wijn
  • limoen peper naar smaak

 

    Waarschijnlijk is het nog lekkerder als je verse artisjokken gebruikt, maar… dan is het niet meer ‘easy does it’ en dat streef ik ook na. Heerlijk en gezond eten EN ook makkelijk, snel en toegankelijk, zodat je het voor het gros van je gasten ook op tafel kunt zetten. Wat mij betreft is dit een favoriet en ben ik helemaal tevreden met de artisjokbodems uit blik (of glas overigens). Natuurlijk houdt je ruimte voor je glas wijn.  

    zomerse wokschotel
    falafel met groenten

    Hoe maak je het zomers wokgerecht

    Stap 1

    Pel de knoflook en het sjalotje en snipper deze. 

    Stap 2

    Snijd de achterkantjes van de groene asperges af waar het hard is, snijd in stukken van circa 5 cm en blancheer 4 minuten. 

    Stap 3

    De gamba’s kun je gepeld en ongepeld kopen. Laat ze goed ontdooien en indien gepeld: pel ze voordat je ze bakt.

    Stqp 4

    Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit knoflook en ui 2 minuten aan.

    Stqp 5

    Voeg ontdooide en gepelde gamba’s toe en wok een paar minuten tot ze mooi roze kleuren.

    Stap 6

    Blus af met witte wijn en laat de alcohol uit de wijn verdampen (circa 1 minuut)

    Stap 7

    Voeg de artisjok en geblancheerde groene asperges toe en warm gedurende 2 minuten. 

    Stap 8

    Snijd de basilicumblaadjes in reepjes, voeg toe, knijp de citroen over het gerecht en breng op smaak met limoen-peper. Dien direct op. 

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    368

    Koolhydraten

    18,2

    Vetten

    18

    Eiwitten

    28,3

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.