.

Zoete aardappel met pittige tomatensalsa

Die paarse zoete aardappel is zo mooi! Dus ik deel graag een absolute vegetarische topper met je. De combinatie van de pittige salsa met het zoete van de gepofte aardappel is heel verrassend. Voeg vooral lekker veel hüttenkase toe voor een volwaardige maaltijd. Ook als lunch uiteraard heel geschikt. 

 

Ingrediënten (2 personen)

Zoete aardappel                       2 kleine of 1 grote (circa 300 gram)

Voor de salsa:
Rode ui                                      halve,klein gesneden
Rode Peper                               1 stuk klein gesneden
Knoflook                                    1 gesneden
Trostomaten                             3 stuks gesneden
Peterselie                                   half bosje klein gesneden
Hüttenkäse                                100 gram

Werkwijze

Was de zoete aardappel, verpak in aluminiumfolie en pop in een voorverwarmde oven van circa 190 graden gedurende 45 minuten.

Maak in de tussentijd de salsa: 
Voeg bij elkaar in een keukenmachine: knoflook, rode peper, tomaten en rode ui en vermeng tot een salsa. Als je wilt kun je hier ook al peterselie aan toevoegen. 

Zodra de zoete aardappel klaar is (controleer even of deze gaar is door erin te prikken: het moet zacht voelen) haal je deze uit de oven. Snijd de aardappel doormidden en beleg met de salsa en hüttenkäse. Dien op met gehakte peterselie erover. 


Voedingswaarden 

249  calorieën per persoon
42,9  gram koolhydraten
2,4  gram vetten
9,9 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën