Geweldig lekker, makkelijk en vol voedingsstoffen

Stap 1… schenk een lekker wijntje in en zet je oven aan. Je hebt een uurtje voor jezelf. Heerlijk toch?
Leg de zoete aardappels in de schil op bakpapier in de oven en zet de timer op 60 minuten. Helemaal voor jou. Wat voor heerlijks ga je doen? Voorlopig doet de oven het werk. Het enige dat je straks moet doen kost maximaal 10 minuten. En het gerecht is heerlijk, voedzaam en gezond. Niks meer aan doen 🙂

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (2 personen):

1 grote zoete aardappel
(of 2 kleinere)
2 eieren
1 blikje tonijn
2 eetlepels kappertjes
3 ansjovisjes
2 knoflookteentjes geperst
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie

Werkwijze:

Zet de oven aan op 220 graden en prik gaatjes in de zoete aardappel(s). Leg ze op bakpapier in de oven gedurende 60 minuten. 

Kook de eieren 8 minuten. Maak in de tussentijd de tonijnpasta door tonijn te mengen met de helft van de kappertjes, ansjovis, knoflook, peper en olijfolie met een staafmixer. 

Snijd de aardappel half doormidden en vul met tonijnmengsel. Leg de eieren erop en garneer met kappertjes. Breng op smaak met peper. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 472 kcal
Koolhydraten: 47 gram
Vetten: 25,3 gram
Eiwitten: 44,5 gram

Glas wijn: 150 kcal.