Heerlijk comfort-food en toch ruimte voor je glas wijn
Zoete aardappel uit de oven vind ik echt geweldig. Veel producten worden lekkerder als je ze in de oven laat garen vind ik trouwens. In dit geval ‘dubbel’ roosteren: zowel de paprika voor de saus als de zoete aardappel kunnen – heel relaxt – in de oven. Het is – wederom – een heel eenvoudig gerecht met geweldige smaken. Welk weerbericht we ook krijgen, dit past altijd.
Enjoy!
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 middelgrote zoete aardappels
250 gram kipfilet
100 gram hüttenkäse/ cottage cheese
1/2 bouilonblokje (om de kip in te garen, kan eventueel ook zonder)
1 tray tasty tom tomaten
2 zoete puntpaprika’s
2 rode pepers (of 1 als je niet van pittig houdt)
1 ui in ringen
1 klein bosje platte peterselie
Peper (molen)
Extra: staafmixer
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220 graden
Was de zoete aardappels en prik ze rondom een paar keer in. Wikkel ze in aluminiumfolie
Gaar ze in 40 minuten in de oven.
Maak de paprika, ui en rode pepers schoon en snijd in grove stukken. Leg ze op een bakplaat bij de aardappel in de oven gedurende 25 minuten (houd goed in de gaten, niet zwart laten worden. Zet ze onderin).
Breng een pan water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de kipfilet toe. Laat 20 minuten garen.
Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze in een mengbeker. Haal de paprika/ui/rode pepers uit de oven en laat een beetje afkoelen. Voeg ze toe aan de tomaten en pureer met de staafmixer. Voeg het bosje peterselie toe (houd een beetje achter om te garneren)
Haal de kip uit de bouillon en trek uit elkaar. Meng de tomatenmix met de kip.
Zodra de aardappels gaar zijn, snijd je ze open en vul je ze met het kip-tomaten-mengsel. Garneer met een lepel hüttenkäse en peterselie.
Enjoy!
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers
Voedingswaarden (per persoon
428 calorieën
55,6 gram koolhydraten
6,9 gram vetten
34 gram eiwitten
Glas wijn: 150 calorieën
Was lekker, alleen de cottage cheese uiteindelijk vergeten hahaha