Zalm uit de oven met linzensalade

Zalm valt volledig in de categorie ‘gezonde vetten’ en omdat de richtlijn is dat je 2x per week vette vis eet, deel ik graag weer een favoriet van me. Om meerdere redenen. Supermakkelijk en snel te maken, goed voor te bereiden, een makkelijk alternatief voor de lunch én -niet onbelangrijk- ruimte maken voor je glas wijn. Alle voedingsstoffen en optimaal genieten!

 

Ingrediënten (2 personen)

Verse zalm    :                       200 gram
Linzen (blik)                          200 gram
Citroensap                            1-2  citroen(en)
Olijfolie                                  1 eetlepel
Mosterd                                1 theelepel
Komkommer                        1/2 in kleine stukjes
Bleekselderij                         1 stengel in kleine stukjes
Rode ui                                  1 ui, gesnipperd

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de zalm op bakpapier in 15 minuten gaar worden. Snijd in de tussentijd de rode ui, komkommer en bleekselderij klein. Laat de linzen uitlekken en vermeng de ingrediënten.
Maak een mengsel van olijfolie, mosterd en citroensap en voeg dat bij de salade. Dien op zodra de zalm gaar is. 


Voedingswaarden 

436 calorieën per persoon
26,9  gram koolhydraten
20,9  gram vetten
32,5 gram eiwitten

Glas witte wijn  erbij: : 125 calorieën