fbpx

Zalm op de BBQ

Easy does it! En zo blijf je ook nog eens heel makkelijk weg van de vaak vette vleesproducten die van een BBQ afkomen. Heel feestelijk vind ik het. Maak er een groene salade bij en gril wat courgette mee op de BBQ en je hebt een volwaardige maaltijd waar je zonder ‘schuldgevoel’ van kunt genieten. Hier past (uiteraard) ook nog een glas wijn bij. 

Ingrediënten (5-6 personen)

Zalmzijde                                 1 zijde met huid
Je kunt uiteraard ook kleine stukken zalm gebruiken
Citroen of limoen                   2 stuks
Limoenpeper                           naar smaak

Aluminium schaaltjes voor op de BBQ: 2 stuks

Werkwijze

Mijn schaaltjes waren niet groot genoeg dus ik heb 2 schaaltjes aan elkaar gemaakt: randje losknippen en over elkaar heen leggen. Daarop leg je de zalmzijde. Of je verdeelt de stukken zalm over de tray’s. Bestrooi royaal met limoenpeper en leg er schijfjes citroen of limoen op. Dat is alles. Nu mag je zalm rustig garen op de BBQ. Zelf gebruik ik een gasbarbeque en dan duurt het ongeveer 20 minuten. Onder het deksel. Wanneer je ‘the real thing’ in je tuin hebt dan is de gaartijd misschien anders. Kijk ook vooral wat je zelf lekker vindt. Zalm is zowel rauw, rosé als volledig gaar ontzettend lekker als je het mij vraagt. 

Voedingswaarden 

508 calorieën per persoon
0 gram koolhydraten
40 gram vetten
36 gram eiwitten

Glas wijn: : 125 calorieën