Dit gerecht uit de oven met zalm, harissa en kokosmelk is geweldig lekker en eenvoudig te bereiden

De combinatie van zalm en spinazie vind ik geweldig. En omdat ik van pittig eten houd, probeer ik graag iets uit in die richting. Deze week gebaseerd op een gerecht van mijn Vlaamse idool 🙂 Pascale Naessens. Wel weer een beetje anders uiteraard… 

Overigens niet heel pittig. Wel super lekker toegankelijk en natuurlijk vooral makkelijk te maken en gezond.

Helemaal Wijn&Lijn dus.

Voor mij werkt het beste om de spinazie in de keukenmachine te mengen met het kruidenmengsel maar je kunt het uiteraard ook met de hand mengen. 

Harissa is in veel verschillende smaaknuances en pittigheid te krijgen. Deze valt mee. Ik heb een heel aantal verschillende potjes om te proberen en ik ruik er altijd eerst even aan om te bepalen hoe sterk het is. Dus hoeveel ik toevoeg. Wees eerder aan de voorzichtige kant want pittiger maken kan eenvoudig later nog met chilipeper als je wilt. 

Drink er een glas Grüner Veltliner bij (bij voorbeeld maar dat is wel één van mijn favorieten bij dit soort smaken)

 

Enjoy!

Ingrediënten (2 personen):

300 gram verse zalms
200 gram verse spinazie
4 koffielepels Harissa
1 klein blikje tomatenpurée
120 ml. kokosmelk
1 koffielepel gedroogde tijm
Peper uit de molen

Extra: ovenschaal (en oven)

Werkwijze:

Verwarm de oven op circa 180 graden. 

Snijd de spinazie in reepjes en doe in de kom van de keukenmachine. Meng in een kommetje de harissa met kokosmelk en tomatienpuree en kruid met peper uit de molen. Voeg bij de spinazie en meng kort door elkaar. 
Doe het mengsel in een ovenschaal, leg de verse zalm erop en bestrooi met gedroogde tijm. 

Zet de ovenschotel circa 20 minuten in de oven. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 438 kcal
Koolhydraten: 2,2 gram
Vetten: 29,2 gram
Eiwitten: 36,6 gram

Glas wijn: 150 kcal.