Wortel-gembersoep
Een lichte lunch of voorgerecht dat verrast en verwarmt. Het zoete van wortel met het pittige van gember en rode peper combineert bijzonder goed. En je warmt er lekker van op. Heerlijk met die koude dagen. Geniet!
Ingrediënten (grote pan soep)
1 kilo winterwortel
2 stuks rode ui in stukken gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 rode peper gesnipperrd
2-3 teentjes knoflook (pers of gesnipperd)
1 eetlepel garam massala kruidenmix (Jonnie Boer)
1,8 liter kippenbouillon
Peterselie om te garneren
Werkwijze
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de rode ui aan. Doe het deksel op de pan en laat circa 10 minuten stoven.
Snijd in de tussentijd de wortel in stukjes, maak de knoflook, gember en rode peper schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg knoflook, gember, rode peper en kruiden toe en bak even 2 minuten mee. Voeg dan de gesneden wortel en bouillon toe en laat 25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en garneer met peterselie.
Voedingswaarden
206 calorieën per persoon
20,7 gram koolhydraten
9,3 gram vetten
3,5 gram eiwitten
Glas rode wijn erbij: : 125 calorieën
Wat is de hoeveelheid gember 😉?