fbpx

Wortel-gembersoep

Een lichte lunch of voorgerecht dat verrast en verwarmt. Het zoete van wortel met het pittige van gember en rode peper combineert bijzonder goed. En je warmt er lekker van op. Heerlijk met die koude dagen. Geniet!

 

Ingrediënten (grote pan soep)

Winterwortel                             1 kilogram
Rode ui                                      2 stuks gesneden
Olijfolie                                       1 eetlepel
Rode Peper                               1 stuk klein gesneden
Knoflook                                    2 – 4 teentjes klein gesneden
Graham Masala kruiden         1 eetlepel
Bouillon                                      1,8 liter
Peterselie om te garneren

Werkwijze

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de rode ui aan. Doe het deksel op de pan en laat circa 10 minuten stoven. 

Snijd in de tussentijd de wortel in stukjes, maak de knoflook, gember en rode peper schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg knoflook, gember, rode peper en kruiden toe en bak even 2 minuten mee. Voeg dan de gesneden wortel en bouillon toe en laat 25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en garneer met peterselie.  

Voedingswaarden 

206 calorieën per persoon
20,7 gram koolhydraten
9,3 gram vetten
3,5 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën