Witlof met grijze garnalen

Vooral als witlof niet je eerste voorkeur heeft zou ik dit eens proberen. Echt verrassend lekker én het is supermakkelijk. Een geweldig en praktisch alternatief voor je broodje kaas. Witlof is stevig genoeg en kun je rustig van tevoren klaar maken. De dressing op het laatste moment toevoegen is nog lekkerder maar geen must. Gegarandeerd succes! En ook bij dit gerecht weer een hoop benefits: snel, gezond, laag in calorieën, koolhydraatarm en gegarandeerd vrij van ‘after-lunch-dip. Enjoy!

 

Ingrediënten (2 personen)

Witlof                             400 gram
Grijze garnalen             200 gram

Dressing:
Citroensap                     1 eetlepel
Mayonaise                     1 eetlepel
Yoghurt                          1 eetlepel
Peper (molen)               naar smaak

 

Werkwijze

Voorbereiding thuis: Snijd de stronken witlof in de lengte door en snijd de helften in halve maantjes. Voeg de grijze garnalen toe. Maak de dressing door citroensap, mayonaise en yoghurt te vermengen. Breng op smaak met peper. Vermeng of neem in 2 bakjes mee. Voor 2 personen, dus welke collega kun je verrassen. 

 

Voedingswaarden 

208 calorieën per persoon
7,4  gram koolhydraten
9,6 gram vetten
22,1  gram eiwitten