De combinatie van kikkererwten & chorizo geeft de goulashsoep een perfecte ’touch’
Per toeval kregen we deze (of in ieder geval een variant erop) soep in onze handen gedrukt tijdens de tasty walk. Met een glas sherry erbij trouwens, best een goed idee…
Zo lekker dat ik hem meteen heb geprobeerd te evenaren. En… dat is best heel aardig gelukt.
Ik ben fan van soepen. Maak een lekker grote pan voor later in de week. De smaak wordt eigenlijk alleen maar beter na een dag.
Voor mij, maar ook voor de rest van mijn gevarieerde gezin, echt een blijvertje!
Enjoy!
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram Chorizo (vleeswaar)
2 uien, in dunne halve ringen
2 zoete puntpaprika’s
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Zwolse Stoof (Jonnie Boer)
1/2 eetlepel pikant paprikapoeder
2 bouillonblokjes rund
1 liter water
200 gram kikkererwten (gekookt)
Werkwijze
Maak eerst de groenten schoon en snijd de uien in halve dunne ringen. Snipper de rode peper en knoflook en snijd de paprika in dunne halve ringetjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien circa 4 minuten. Voeg dan de gedroogde kruiden, de chorizo, de rode peper en knoflook toe en roerbak 3 minuten. Voeg paprika toe en bak nog even 1 minuut mee.
Voeg het water en bouiloonblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg tenslotte de kikkererwten toe en laat deze een paar minuten meekoken zodat ze goed warm zijn.
Dien op!
Voedingswaarden (per persoon)
349 calorieën
16,9 gram koolhydraten
21,9 gram vetten
15,7 gram eiwitten