Vongole recept met courgettepasta

Eenvoudig een heel bijzonder gerecht op tafel zetten doe je met deze ‘pasta Vongole’, een recept dat iedereen kan maken.

Pasta Vongole is voor velen een geliefd recept. Alleen jammer van de hoeveelheid pasta waarmee je dan ongewenst wordt ‘opgescheept’. Voor de echte pastaliefhebbers natuurlijk helemaal goed, maar wil je wat minder koolhydraten in je menu dan kun je dit recept – Vongole met courgettepasta – eens proberen.

Het begint met het maken van de geweldige rucola pesto. Echt… maak je pesto áltijd zelf. Het is ontzettend makkelijk en snel klaar en zo weet je precies wat erin zit. Heel makkelijk om bij te houden als je probeert om je gezonde leefstijl handen en voeten te geven.

Zo maak je de pesto:
Start met het roosteren van de pijnboompitten. Let op dat ze niet te donker worden, blijf er bij. Doe alle ingrediënten voor de pesto in het kommetje van je staafmixer, even pulserend fijnmaken en zet het weg totdat de rest van je vongole recept klaar is.

De ‘echte’ pasta vervang je eenvoudigweg door courgettepasta. Ik vind het zelf heel gezellig eruit zien als je gele en groene courgette door elkaar gebruikt maar dat maakt wat smaak betreft uiteraard geen verschil. De gele courgette lijkt natuurlijk meer op traditionele pasta dus zou pleiten voor extra geel in het Vongole recept.

De schelpjes roerbak je met een beetje ui en knoflook en blus je – uiteraard- af met een scheut witte wijn. Als je van pittig houdt dan kan ik je aanraden om olijfolie met peper (en knoflook) te gebruiken. Zo krijg je op een hele makkelijke manier een mooi pittig gerecht dat fantastisch oogt en waarmee je ruimte maakt voor je glas wijn.

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (2 personen):

1 kilo vongole
1 rode ui gesnipperd
3 teentjes knoflook (pers)

Voor de pesto:
1 zakje rucola (150 gram)
50 gram pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
olijfolie

2 courgettes (kleur naar keuze)

Extra: keukenmachine

Werkwijze:

Maak eerst de pesto: alle ingrediënten met staafmixer fijnsnijden en olijfolie toevoegen tot de consistentie naar wens is. 
Snijd de courgettes in slierten met een spiraalsnijder. Neem 2 pannen en schenk olijfolie (pittig naar keuze) in beiden. Verdeel knoflook en rode ui over de 2 pannen. Bak in de ene de courgetteslieren en in de ander de vongole. Zodra de schelpjes open zijn, blus je af met witte wijn. Maak de borden op: courgettepasta, rucolapesto erop en schelpjes met wat vocht eroverheen scheppen. Je vongole recept is klaar! 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per portie/eetlepel):

Aantal calorieën per persoon: 322 kcal
Koolhydraten: 13,7 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 22,8 gram

Glas wijn: 150 kcal.