Heerlijke combinatie die ruimte maakt voor je glas wijn

Zelf maak ik dit vaak als lunchgerecht (en schuif de ruimte voor wijn door naar de avond) en ik word heel blij van de combinatie van smaken. Eigenlijk is dit het resultaat van mijn ‘niet-kunnen-kiezen’ tussen de tomaat-garnaal en de witlofsalade met garnalen. Alleen tomaat-garnaal vind ik te weinig ‘eten’ en te weinig groenten, dus de combinatie is perfect voor mij. Het is -uiteraard- niet moeilijk en het allerlekkerst als je goede kwaliteit kiest. Dat is over het algemeen natuurlijk zo. Mijn motto is dat je beter meer geld kunt besteden aan goede voeding dan aan meer voeding. Dat wat je eet mag gewoon geweldig zijn. En dit valt hier volledig in. Geweldig & Gezond. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (1 persoon):

1 vleestomaat
1 hardgekookt ei
1 eetlepel mayonaise
2 stronkjes witlof
100 gram grijze garnalen
1 bosje peterselie

Werkwijze:

Snijd de bovenkant van de vleestomaat af en hol uit met een lepel. 
Prak het gekookte ei met een vork en meng met de helft van de mayonaise en de helft van de peterselie. Meng daarna de helft van de garnalen erdoor. 
Snijd de witlofstronkjes in halve maantjes: in de lengte halveren en kleine schijfjes snijden. Meng witlof met de helft van de mayonaise en de helft van de garnalen en leg op een diep bord. 
Vul de tomaat met het ei-garnaal-mengsel en zet op de witlofsalade. Garneer met de overgebleven peterselie.

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 390 kcal
Koolhydraten: 8,5 gram
Vetten: 32,2 gram
Eiwitten: 13,1 gram

Glas wijn: 150 kcal.