Vitello-sla

Niet de mooiste foto maar wel een superlekker en makkelijk (tenminste… als je voor de gemakkelijke variant gaat) gerecht waar je gegarandeerd indruk mee maakt. Wel een beetje in de categorie ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ want deze komt uit de keuken van ons vakantie-adres. Tenminste… het ontwerp. De inhoud vind je al in ‘mijn eigen Vitello Tonato’ in het receptenboek ‘afvallen&borrelen’ maar hier geef ik je in ieder geval de ‘easy way’ zodat je makkelijk een koolhydraatarme lunch in elkaar draait. Zeker weten geweldig! Geniet ervan. 

 

Ingrediënten (2 personen)

Romeinse sla:                       1 grote krop
Kalfvlees gebraden:             150 gram dun gesneden
Je kunt het kalfsvlees zelf maken (zie afvallen&borrelen – vitello tonato) maar eenvoudiger koop je gebraden kalfsvlees bij de slager. Of gebruik fricandeau of rosbief. Ook lekker. 

Tonijnmayonaise:
Blikje tonijn uitgelekt:           1 blikje op waterbasis
Mayonaise:                            1 eetlepel
Yoghurt:                                 2 eetlepels
Kappertjes:                            1 eetlepel
Ansjovis:                                2 stuks
Citroensap:                            1 eetlepel
Peper uit de molen:              naar smaak

Werkwijze

Maak eerste de tonijnmayonaise. Meng alle ingrediënten in de een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
Snijd de achterkant van de sla af, was de bladen en dep goed droog
Leg de bladen met de bolle kant naar beneden en besmeer ieder blad met tonijnmayonaise. Leg daarop een plakje vlees en wat losse kappertjes (als je dat lekker vindt).
Vouw nu de bladen weer in elkaar zodat het op een krop sla lijkt. Je maakt van 1 krop nu 2 porties. 

Ziet er mooier uit dan op de foto toch? 🙂

Voedingswaarden 

Ongeveer 300 calorieën per persoon

Glas wijn: 125 calorieën