fbpx

 

Viscurry met zoete aardappel – heerlijk, mooi en gezond

Door: Elke – Wijn&Lijn

Zelf liep ik per toeval tegen deze prachtige diep-paarse zoete aardappel aan. Dat maakt dit gerecht, samen met de bleke bloemkool en kabeljauw weer net wat bijzonderder om te zien dan met de ‘standaard’ zoete aardappel. Uiteraard kun je die ook prima gebruiken in dit recept. Wat betreft de kruiden kan ik je aanraden om die aan te passen aan je eigen smaak. Zelf ben ik fan van pittig eten en gebruik standaard meer dan gemiddeld.

Hou je niet zo van vis, laat de kabeljauw gerust weg voor een vegetarische variant, ook heerlijk. Je zou ook nog wat boontjes kunnen toevoegen. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden viscurry

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 28% 28%
  • Koolhydraten 29% 29%
  • Vetten 43% 43%

 

Ingrediënten voor viscurry met zoete aardappel – 2 pers. 

  • 300 gr. kabeljauw
  • 400 gr. bloemkool
  • 1 middelgrote  zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 1 el. curry madras kruiden
  • 1 tl komijn gemalen
  • 3 trostomaten
  • 250 ml. kokosmelk
  • 1/2 el. olijfolie

    Varieer gerust met je groenten. Boontjes, pompoen, aubergine of wortel kun je heel goed toevoegen of als vervanging gebruiken. Als vervanging voor zoete aardappel zou je eventueel ook kikkererwten kunnen gebruiken, ook heerlijk. Kortom… opties voldoende uit je groentelade. 

    viscurry met zoete aardappel
    falafel met groenten

    Hoe maak je de viscurry met zoete aardappel

    Stap 1

    Snijd de rode ui grof, pel de knoflook en maak de rode peper schoon. 

    Stap 2

    Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui 3-4 minuten aan met deksel op de pan. 

    Stqp 3

    Voeg knoflook, peper en curry madras kruiden toe en bak even mee. 

    Stqp 4

    Snijd de zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in kleine roostjes. Voeg de groenten toe aan de pan en roerbak even een paar minuten. 

    Stap 5

    Voeg tomatenblokjes en kokosmelk toe en roer goed door. 

    Stap 6

    Leg de kabeljauwfilets op de groenten en doe het deksel op de pan. 

    Stap 7

    Laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen tot de kabeljauw gaar is en de groenten zacht. 

    Stap 8

    Serveer als je het lekker vindt met koriander en eventueel met Griekse yoghurt

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    472

    Koolhydraten

    35,2

    Vetten

    22,7

    Eiwitten

    33,8

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.