fbpx

.  

Viscurry met zoete aardappel

Zelf liep ik per toeval tegen deze prachtige diep-paarse zoete aardappel aan. Dat maakt dit gerecht met de bleke bloemkool en kabeljauw ook prachtig om te zien. Voeg naar smaak kruiden toe. Ik hou van pittig en kruidig, maar je kunt het ook milder maken als je daar van houdt. Overigens kun je de kabeljauw ook prima weglaten voor een vegetarische variant. Ook heerlijk! 

 

Ingrediënten (2 personen)

Bloemkool                                 400 gram (roosjes)
Zoete aardappel                       1 middelgrote (circa 250 gram)
Rode ui                                      1 stuk klein gesneden
Rode Peper                               1 stuk klein gesneden
Knoflook                                    2 – 4 teentjes klein gesneden
Curry Madras kruiden             1 eetlepel
Komijn, gemalen                      1 theelepel
Garam Masala                          1 eetlepel
Trostomaten                             3 stuks, in 8-en gesneden

Kokosmelk                                 1 pakje (250 ml)
Kabeljauw                                   300 gram

Werkwijze

Fruit de ui aan in een pan met dikke bodem en laat even 5 minuten stoven met het deksel erop. Voeg dan knoflook, peper en kruiden toe en bak even mee. Voeg blokjes zoete aardappel, bloemkoolroosjes en gesneden tomaat toe. Meng goed door elkaar en schenk de kokosmelk erbij.Leg de kabeljauw erop en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Garneer met koriander en serveer eventueel met yoghurt.  

Voedingswaarden 

472  calorieën per persoon
35,2  gram koolhydraten
22,7  gram vetten
33,8 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën