Makkelijk, ruimte maken voor je glas wijn en heerlijk!

Na mijn ervaring van vorige week, waarbij je zo simpel een heerlijk gerecht maakt door groenten in de oven te doen, ben ik verder gaan experimenteren. En zie hier het resultaat. Alle groenten gewoon rauw in een ovenschaal, een mengsel maken van ei, room en veel kruiden. En dan natuurlijk een glas wijn inschenken, lekker bijpraten en de tijd nemen tot het gaar is. Dat duurt dan wel gezellig lang… ik heb deze ’taart’ totaal 50 minuten in de oven gehad. Maar dan is het ook wel super genieten van de smaken die zo goed passen bij dit seizoen. 

Varieer gerust met de groenten die je erin doet. Paprika en spruitjes doen het ook geweldig in de oven. Maar die krijg je binnenkort vast ook van me ‘op papier’.  

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (3 personen):

300 gram biologische spinazie
1 grote rode ui
400 gram pompoenblokjes
400 gram gemengde paddestoelen
5 eieren
125 ml crème fraiche
100 ml kookroom
100 gram feta
gedroogde kruiden: tijm, peterselie, basilicum
1-2 eetlepels knoflook-chili-olie

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote ovenschaal en meng de groenten door elkaar. Besprenkel met knoflook-chili-olie. 
Meng de eieren met room, kruiden en crème fraiche (garde/goed kloppen) en giet over de groenten. 
Zet de groenten gedurende 35-40 minuten in de oven. Controleer of het bijna gaar is. Verkruimel de feta erover en sprenkel nog een beetje olie over het geheel. Laat nog 10 minuten in de oven staan. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 480 kcal
Koolhydraten: 27,6 gram
Vetten: 41,8 gram
Eiwitten: 40 gram

Glas wijn: 150 kcal.