Vegetarisch én heerlijk verrassend lekkere ’traybake’
Makkelijk te maken – echt iedereen met een oven kan dit. Je hebt alleen een beetje tijd nodig want het lekkerst is het, vind ik, wanneer je aubergine lekker gaar is. Die zet ik dan ook 10 minuten eerder in de oven. Past ook prima, want dan kun je daarna de tweede tray maken en is alles toch tegelijkertijd klaar voor je #easydoesit maaltijd.
Je start dus met de tray met aubergine en de bloemkoolroosjes. Daarna maak je de tray met kikkererwten, bladeren van de bloemkool en trosjes tomaten.
Met de kruiden kun je uiteraard naar hartelust variëren. Nu heb ik 2 verschillende blikjes gebruikt – ik kon niet kiezen – maar je kunt ook gebruiken wat je toch al in huis hebt.
Wat ik doe is letterlijk ruiken aan de verschillende mengsels en bepaal dan of ik ‘er zin in heb’. Persoonlijk vind ik deze groenten het lekkerst als ze de kant van de keuken uit het midden-oosten opgaan. Daarom kies ik voor Garam Masala en Ras el Hanout. Maar met komijn en paprikapoeder met een beetje chili vind ik het ook geweldig. Kortom: leef je uit en maak het vooral lekker voor jezelf.
Dit keer vegetarisch en toch lekker voedend. Zo maak je ook weer heel makkelijk ruimte voor je glas wijn.
Enjoy!
Ingrediënten (4 personen):
1 grote bloemkool (met schutblad)
1 aubergine
1 pot kikkererwten (400 gram)
2 trosjes cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Ras el Hanout
1 eetlepel Garam Masala
2-3 eetlepels Griekse Yoghurt
handje verse kruiden: koriander, munt, peterselie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de bloemkool schoon en bewaar de binnenste bladeren. Breek de bloemkool in roosjes en snijd de aubergine in stukken van circa 4 cm bij 1 cm. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met Garam Masala.
Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier en schuif in de voorverwarmde oven.
Bekleed een tweede bakplaat met bakpapier. Snijd de (mooie) bladeren van de bloemkool klein en vermeng met de kikkererwten, olijfolie en Ras el hanout kruiden. Leg de tomaatjes bovenop.
Schuif na 10 minuten bij de andere bakplaat in de oven en laat beiden nog 30 minuten garen.
Maak in de tussentijd een dip van Griekse yoghurt met verse kruiden. Voeg eventueel naar smaak wat citroen en peper toe.
Geniet ervan!
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers
Voedingswaarden (per persoon):
Aantal calorieën per maaltijd: 484 kcal
Koolhydraten: 55,5 gram
Vetten: 11,6 gram
Eiwitten: 27,2 gram
Glas wijn: 150 kcal.