Easydoesit gerecht op de Kersttafel
Juist met Kerst wil je de tijd die je hebt niet als sloof in de keuken doorbrengen. Hiermee zet je op een hele makkelijke manier een gezond, verrassend en prachtig gerecht op tafel. Je kunt de hummus al vooraf maken. Dan heb je dit gerecht binnen 10 minuten op tafel.
Gegarandeerd succes met dit toegankelijke gerecht, dat een paar verrassende elementen heeft. Lust iedereen, ook de kinderen.
Enjoy!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de hummus van sojaboontjes:
Sojaboontjes (vers/diepvries) 200 gram
Tahin (sesampasta): 1,5 eetlepel
Citroensap: 1 eetlepel
Sojasaus: 1 eetlepel
Olijfolie: 1-2 eetlepels
Korianderpoeder: 1/2 theelepel
Komijnzaad: 1/2 theelepel
Peterselie, vers gesnipperd: 1 handje
Overige ingrediënten
Tonijn van sushi-kwaliteit: 3-5 mooie stukjes per persoon
Oesterblad (naar keuze): 3-5 stuks (weglaten is geen probleem)
Avocado: 1/4 per persoon
Sojasaus: 2-3 eetlepels
Peper (uit de molen)
Werkwijze
Begin met de hummus:
Meng alle ingrediënten voor de hummus in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Of gebruik een keukenmachine om de hummus te maken. Je kunt de hummus een dag van tevoren maken als je wilt. Dek goed af en bewaar in de koelkast.
Snijd de tonijn in mooie stukken en schil de avocado. Maak per kwart avocado een mooi waaiertje.
Serveren: Schep per mooi bord (het is Kerst tenslotte) een lepel hummus op het bord en strijk glad. Rangschik de gesneden tonijn afgewisseld met oesterblad hierboven op. Leg de avocadowaaier op het bord en voeg eventueel nog wat extra hummus toe. Besprenkel met sojasaus en garneer met peper en een takje koriander.
Geniet ervan.