fbpx

Tomaten-paprikasoep met gepofte knoflook

Soep is altijd goed. Zeker deze variant die iedereen lust. De gepofte knoflook kun je later naar smaak aan de soep toevoegen. Of (deels) bewaren voor een dressing of in een pastasaus. Soep is koolhydraat arm en past dus eigenlijk altijd in de dag. Als lunch bij voorbeeld. En het is zo licht dat het als tussendoortje of voorgerecht ook prima dienst doet. Het meeste werk is het snijwerk, dus als je toch bezig bent: maak meteen een grote pan voor later in de week. Altijd handig & lekker.  

Ingrediënten (grote pan)

Tomaten (verschillend)         1 kg, in stukken
Puntpaprika’s                          4 stuks in grove stukken
Rode ui                                     1 grote of 2 kleinere in halve ringen
Knoflook                                   1 bol
Rode peper                              1 – 2 stuks
Bouillonblokjes                         2 stuks
Olijfolie                                      1 eetlepel

Ovenschaal
Staafmixer

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de groenten klein. Meng door elkaar in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie. Zet de knoflookbol waarvan je alleen de bovenkant af snijd in het midden en besprenkel extra met olijfolie. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in de oven. Roer af en toe om. Als de groenten geroosterd zijn verwijder de knoflookbol en voeg de groenten met 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes in een pan. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer. Voeg knoflook naar smaak toe.  Breng eventueel verder op smaak met peper. 

Voedingswaarden 

144 calorieën per persoon
19,8 gram koolhydraten
4,5 gram vetten
5 gram eiwitten

Glas wijn: : 125 calorieën