Een ‘klassieker’ met veel variaties

Als je van pittige gerechten houdt dan is dit – in welke variatie dan ook – een aanrader.
Snel
Smaakvol
Licht
En toch voldoende….

Ik heb het deze keer met grote garnalen gemaakt omdat ik deze week al veel kip op het menu heb gehad maar ik vind het zeker even lekker met kip. Omdat het iets meer calorieën bevat dan garnalen gebruik je (gewoon) wat minder kip. Of je houdt er op een andere manier rekening mee.

In curry’s zit veel verschil, dus probeer voorzichtig hoe pittig het is. Of wat je lekker vindt.

Varieer vooral met groenten. Paksoi of taugé is er ook heel lekker in vind ik. Maar voor dit recept is het als volgt:

Enjoy!

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gram garnalen (gepeld en rauw)
(of 250 gram kipfilet)
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 eetlepels groene currypasta
1/2 liter kippebouillon
200 ml. kokosmelk
250 gram champignons in plakjes
1 bosje bosuitjes in ringetjes
1 limoen
25 gram koriander (vers)


Werkwijze

Bak de garnalen met de knoflook en het merendeel van de rode peper (houd iets achter om te garneren) in een pan met dikke bodem. Voeg de currypasta toe en roerbak even mee. Voeg dan de bouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook.
Voeg de gesneden champignons en bosui toe en laat even 4-5 minuten meekoken.

Dien op en garneer met de verse koriander en rest van de rode peper.

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers

Voedingswaarden (per persoon)

234 calorieën
6 gram koolhydraten
9,9 gram vetten
28,9 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën