Tartaar van tomaat met avocado & ei

Dit heerlijke lunchgerecht is licht genoeg om te passen in je levensstijl wanneer je ook nog ruimte wilt voor een glas wijn. En er zitten voldoende voedingsstoffen in zodat je geen trek krijgt tot de volgende maaltijd. Heerlijk toch? Ik heb de ingrediënten altijd in huis. Makkelijk om te maken en toch feestelijk . Omdat er altijd wat te vieren is. Enjoy & Cheers

 

Ingrediënten (per persoon)

Tomaten:                            2 stuks tasty toms
Avocado                              halve avocado in de schil
Gekookt ei                          1 gehalveerd

Peper uit de molen           naar smaak
Citroensap                          1 theelepel
Olijfolie                               1 scheutje
 

Werkwijze

Was en snijd de tomaten in 4-en. Haal de zaadjes eruit en maak er kleine blokjes van. Bestrooi met peper, olijfolie en citroen en laat even marineren.
Kook het ei zoals je lekker vindt. Snijd de avocado doormidden.

Als het ei gekookt is maak je het bord op: halve avocado vullen met gekookt ei en de tartaar van tomaat erover verdelen. Breng verder op smaak met peper. 

Schenk er een mooie rosé bij.

Voedingswaarden 

262 calorieën per persoon

10 gram koolhydraten
21 gram vetten
11 gram eiwitten

Glas wijn: 125 calorieën