Verrukkelijke stoofvlees pompoen lasagne

Dit keer een aardig experiment: Ik had teveel runderstooflappen gekocht om alles in mijn slowcooker te maken, dus heb het gesplitst: 1 keer op mijn favoriete wijze: de slowcooker gedurende 8 uur. En 1 keer op het vuur in een braadpan. Het resultaat is twee keer een heerlijke Stoofvlees Pompoen Lasagne die iedereen lekker vindt. Wanneer je de basis van het stoofvlees op het vuur maakt,  gebruik dan een halve liter bouillon extra omdat het anders droog wordt. We kregen gasten, dus het is zeker niet alleen mijn eigen – enigszins bevooroordeelde – mening: uit de slowcooker is het malser en zijn de smaken intenser/dieper. Maar als je geen vergelijking hebt is het uiteraard ook vanaf het fornuis een topper. De kruiden zorgen voor de diepte, je kunt hier rustig ruim toevoegen. Zeker als je het vervolgens combineert met pompoen. Die kan namelijk echt wel wat krachtigheid gebruiken.

Geen fan van rundvlees? De kip van vorige week is ook heerlijk met de pompoen. En zo zijn er nog wel 10 opties die ik zou willen uitproberen. Gelukkig is het pompoenseizoen nog heel lang… Enjoy!

Ingrediënten voor Stoofvlees Pompoen Lasagne (voor 4 personen)

Runderlappen (niet mager)     750 gram
Uien, in dunne ringen:              2 stuks
Wortel, in kleine blokjes:          2 stuks
Bleekselderij, kleine blokjes:    2-3 stengels
Gezeefde tomaten:                      400 ml.
Zwolse stoof kruiden:                 1,5 eetlepel
Pikant paprikapoeder:                1/2 eetlepel
Chilipoeder:                                  1/2 theelepel
Rode peper (vers):                       1-2 mee laten trekken
Olijfolie:                                        1 eetlepel

Flespompoen:                              1 stuk

Zo maak je de Stoofvlees Pompoen Lasagne

Het beste kun je de runderstoof een dag van tevoren maken. Of maak dubbel zodat je later in de week de lasagne pas maakt en de eerste keer de runderstoof met wintergroenten eet. Of de klassieker op gezonde wijze: met groentenfrietjes. In ieder geval maak je eerst de stoof:
Snijd de groenten (ui, bleekselderij, wortel) en leg deze in de slowcooker.  Verhit een lepel olijfolie in een braadpan en bak de hele runderlappen een paar minuten aan beide zijden aan. Blus af met de gezeefde tomaten en kruid. Voeg dan het geheel toe aan de slowcooker en leg de rode peper(s) erbovenop. Laat gedurende 6-8 uur garen. Ik gebruik de hoge stand (als je keus hebt). Het vlees valt dan helemaal uit elkaar.

Maak je meteen lasagne: Zet dan de oven aan op 200 graden. Snijd de flespompoen zonder te schillen (echt niet nodig) in dunne rondjes van circa 2 mm. Maak vervolgens in een ovenschaal laagjes. Start met runderstoof, dan pompoenschijfjes, et cetera. Tot de schaal vol is. Of de ingrediënten op.
Zet nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk een glas wijn in en neem even tijd voor jezelf.

Cheers!


Voedingswaarden 

399 calorieën per persoon

16,1 gram koolhydraten
17,5 gram vetten
43,3 gram eiwitten