Spruitjestaart met kip
Wanneer de dagen korter worden en de kaarsen aangaan dan hou ik van een glas rode wijn. En van comfort food. Maar wel graag gezond. En het liefst niet teveel koolhydraten. Want ‘I save my carbs for wine’.
Dit lust iedereen trouwens, zelfs de kinderen (of volwassenen :-)) die niet van spruitjes houden.
Ingrediënten (4 personen)
Kipfilet in blokjes 400 gram
Champignons 250 gram
Fijn gesneden sjalotjes of uitjes 150 gram
Spruitjes 400 gram
Eieren 4 stuks
Mozzarella 125 gram
Kokosmelk 200 ml
Olijfolie 1 eetlepel
Peper en chili naar smaak
Tijm naar smaak
Een ovenschaal met een vel bakpapier
Werkwijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden
Bak de kipfilet samen met de gesneden ui en champignons en kruid met tijm, peper en/of chilipeper (naar smaak)
Klop de eieren los met de kokosmelk
Kook of stoom de spruitjes circa 10 minuten
Voeg de gebakken kip en de gestoomde spruitjes samen in de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel erover.
Verdeel tenslotte het eimengsel erover en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarden
429 calorieën per persoon
13,4 gram koolhydraten
24,7 gram vetten
38,2 gram eiwitten