Spinaziesalade met avocado en ei

Door: Elke – Wijn&Lijn

Een lekker recept om mee te nemen en waarbij je toch heerlijk eet, voldoende voedingsstofffen binnen krijgt en -gegarandeerd- geen after-lunch-dip: Dit is er één. Je kunt de salade heel makkelijk vooraf klaarmaken, zelfs de avond van tevoren, al zou ik dan de spinazie pas later toevoegen of ‘bovenop’ leggen. Gebruik lekker royaal verse zwarte peper!

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 14% 14%
  • Koolhydraten 12% 12%
  • Vetten 73% 73%

 

Ingrediënten voor spinaziesalade met avocado en ei (2 personen)

  • 100 gram spinazie
  • 150 gram bloemkool
  • 2 gekookte eieren
  • 1 kleine avocado
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 15 gram verse peterselie
  • Naar smaak: zwarte peper

 

 

    Maak gerust meteen een extra portie voor later in de week. Deze salade kun je makkelijk bewaren als je de spinazie nog niet toevoegt. Tenminste… het blijft knapperig als je dat pas op het laatst toevoegt. Allemaal een kwestie van smaak natuurlijk.
    Omdat je het citroensap direct op de avocado sprenkelt wordt de salade niet bruin als je deze afgesloten bewaart. 

    steak-en-groenten
    falafel met groenten

    Hoe maak je Spinaziesalade met avocado en ei

    Stap 1

    Snijd de bloemkool in roosjes en kook circa 12 minuten. Leg na 3 minuten de eieren erbij in de pan en laat meekoken.

    Stap 2

    Haal de eieren eruit, laat schrikken en afkoelen. Giet de rest van het kookvocht eruit en stamp de bloemkoolroosjes met een pureestamper. Zet weg. 

    Stap 3

    Maak de avocado schoon, doe in een kom en besprenkel met citroensap. Voeg mayonaise, yoghurt en peper toe en prak fijn. Eventueel kun je ook een staafmixer gebruiken. 

    Stqp 4

    Prak de eieren fijn met een vork en voeg ze toe aan het avocadomengsel. 

    Stqp 5

    Meng de bloemkool door het avocado – ei mensel. Als je de salade pas later wilt eten, stop dan bij deze stap tot het moment dat je wilt eten. 

    Stap 6

    Snijd de spinazie in dunne reepjes en voeg toe. Breng op smaak met royaal peper. 

    Stap 7

    Dien op.

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    340

    Koolhydraten

    10,7

    Vetten

    28,2

    Eiwitten

    12,3

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.