Makkelijk, ruimte maken voor je glas wijn en heerlijk! 

Het recept is gebaseerd op het recept van Pascale Naessens en echt zo ontzettend verrassend lekker dat ik het graag met je deel. Wat ik altijd als referentiekader gebruik is mijn kinderschare. Hierbij kreeg ik ook eerst terug ‘ik lust geen vis’ om vervolgens alleen maar lof te horen over de smaak. Echt de moeite waard, dus probeer gewoon. Ook als je niet van vis houdt. Heel eerlijk… kabeljauw is nou niet echt heel stevig van smaak. Daar heb je de curry eigenlijk gewoon bij nodig. 

Zelf vind ik het heel fijn om de spinazie te mengen in mijn keukenmachine, maar je kunt het ook heel goed gewoon met de hand kneden. De voorbereiding is geen 10 minuten. De oventijd 20 minuten dus dit staat zeker binnen een half uur op tafel. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (4 personen):

4 kabeljauwhaasjes
600 gram biologische spinazie
1 pakje groene currypasta (70 gram)
100 gram mascarpone of slagroom
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels sojasaus 

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de spinazie in reepjes en doe in de mengkom. Meng curry en mascarpone of room erdoorheen en zet de spinazie in een ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.
Kruid de kabeljauw met peper en bak in een beetje boter aan beide kanten bruin. Voeg de kappertjes en sojasaus toe en laat 2 minuten mee sudderen. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de vis erop en schenk het overgebleven vocht over de schotel.

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 368 kcal
Koolhydraten: 15,4 gram
Vetten: 21,9 gram
Eiwitten: 26,2 gram

Glas wijn: 150 kcal.