De slowcooker doet het werk – makkelijk & heerlijk

Persoonlijk ben ik enorme fan van de slowcooker. Ik probeer een paar keer per week iets nieuws. Niet alles haalt deze ‘rubriek’ maar mislukken doet het eigenlijk nooit. Het enige nadeel vind ik dat de hoeveelheid vocht die uit groenten komt moeilijk in te schatten is. Dat maakt vaak de smaak wat flauwer, letterlijk wateriger dan wanneer je het in een stoofpan op het fornuis maakt. Ik maak nu gebruik van een bouillonblokje waardoor de smaak super blijft. En dan heeft de slowcooker alleen maar voordelen. De kip wordt echt vele malen zachter, malser dan op het fornuis. En dat ik er niet naast hoef te blijven staan vind ik ronduit geweldig. 

Het recept is eenvoudig en de voorbereiding is kort. Je snijdt alleen de groenten en rode peper in stukken en mengt alle ingrediënten in de slowcooker bij elkaar. Na 5 – 6 uur heb je een fantastische, gezonde en lekkere maaltijd. #easydoesit.

Als je geen slowcooker hebt, dan kun je uiteraard het gerecht ook gewoon op het fornuis maken. Dan heb je ongeveer 1,5 uur nodig. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (4 personen):

6 kippendijfilets
1 prei
1 courgette
2 rode paprika’s
1 rode peper
70 gram currypasta (naar keuze)
200 ml kokosmelk
1 bouillonblokje

Extra: slowcooker
Garneren: verse koriander

Werkwijze:

Snijd alle groenten in stukken: halve maantjes van courgette, reepjes paprika, de rode peper in halve ringetjes en grove stukken prei. Doe de kippendijen en fijn gesneden groenten in de slowcooker. Meng currypasta met kokosmelk en voeg toe. Verkruimel een bouillonblokje erover, zet het deksel op de pan en laat 5 tot 6 uur op de lage stand staan. Trek de kippendijen voor het opdienen uit elkaar. Garneer met verse koriander (als je wilt). 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per portie/eetlepel):

Aantal calorieën per persoon: 472 kcal
Koolhydraten: 31,2 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 47,7 gram

Glas wijn: 150 kcal.