Scheermesjes op de BBQ
Eigenlijk kan het niet makkelijker… maar je gooit er toch hoge ogen mee. Eenvoudigweg omdat bijna niemand het doet. En ik kan me dus voorstellen dat het nieuw voor je is. Mijn eerste ervaring met scheermesjes was niet bijzonder. Of eigenlijk wel. Bijzonder slecht. Dus ik heb ze jarenlang gemeden. Tot ik ze ergens in een menu toch op mijn bord kreeg. En dat was weer onbeschrijflijk lekker. De basis voor dit gerecht is: zeer goede kwaliteit scheermesjes. Beknibbel daar niet op. Dan eet je het nooit meer. En omgekeerd: Dan wordt het je favoriet.
De ingrediënten zijn trouwens net zo lekker toepasbaar op mosselen of kokkels. Ziet er natuurlijk ook top uit. Mocht je geen scheermesjes kunnen vinden.
Laat je verrassen!
Ingrediënten (2 personen)
Scheermesjes: 1/2 kilo
Knoflook gesnipperd 2 teentjes
Rode peper gesnipperd 2 stuks (naar smaak)
Peterselie, fijn gehakt 1 bosje
Olijfolie 1 -2 eetlepels
Aluminium schaal
BBQ
Werkwijze
Leg de scheermesjes op de aluminium schaal en bestrooi met knoflook en rode peper. Besprenkel de olijfolie erover en zet op de BBQ. Als je een BBQ hebt met een deksel, sluit dit dan. De scheermesjes zijn klaar als ze open gaan. Bestrooi met peterselie. Schenk een glas wijn in. Geniet!
Voedingswaarden
267 calorieën per persoon
6,8 gram koolhydraten
20,5 vetten (olijfolie)
12,6 eiwitten
Glas wijn: 125 calorieën