Zoete aardappelsandwich (lunch of diner)

Dit gerecht is zowel ’s middags als ’s avonds een fantastische optie. Voedzaam, vol vezels, gezonde vetten en bovenal natuurlijk vol smaak. Je kunt het ook makkelijk meenemen als je het vooraf maakt. Warm, lauwwarm of koud is eigenlijk allemaal goed. 

Tip: de zoete aardappelplakken gaan ongeveer 25 minuten in de oven. Maak meteen een bakplaat vol. Ook al eet je niet 3x per week een zoete aardappelsandwich (hoewel… variaties voldoende te bedenken), je kunt er later een dip van maken of in een salade verwerken. Scheelt een berg tijd (nou ja, half uurtje dus).

Je kunt als ‘beleg’ van deze sandwich eigenlijk alles wat je lekker vindt toevoegen. Of weg laten wat je niet lust. Ik ben dol op pittig dus doe ook hier weer een rode peper in, maar die kun je ‘straffeloos’ weglaten. Nog steeds een heerlijk gerecht. 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 1 personen)

200 gram zoete aardappel
100 gram griekse yoghurt
1 rode peper gesnipperd
een handje gesneden koriander
een handje rucola
50 gram gerookte zalm
1/4 avocado
25 gram feta
0,5 eetlepel olijfolie
peper uit de molen
chili uit de molen 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de zoete aardappel in plakken van circa 0,5 cm dik. Wrijf ze licht in met olijfolie en kruid met peper en eventueel chili (als je van pittig houdt). 
Zet de zoete aardappelplakken in de voorverwarmde oven en gril ze in 20-25 minuten gaar.
In de tussentijd maak je de yoghurtdressing door yoghurt te mengen met koriander en rode peper. 
Zodra de zoete aardappel gaar is kun je het gerecht afmaken. Je kunt de aardappelplakken ook af laten koelen en later beleggen. Beleg je warm, eet het dan direct.

Besmeer de plakken met yoghurtdressing en leg vervolgens de rucola, gerookte zalm en avocado erop. Verkruimel de feta erover en geniet van deze voedende gezonde maaltijd! 

Voedingswaarden (per persoon)

466 calorieën
51,3  gram koolhydraten
19  gram vetten
24,2 gram eiwitten