Heerlijke diepe smaken door langzaam stoven

Prachtig van kleur, gezond en mega smaakvol: deze rode kool uit de slowcooker. En je kent wellicht mijn voorliefde voor het apparaat. Dit is weer een fantastische smaaksensatie die je in maximaal een kwartiertje klaar zet. Dan heb je alleen nog 6 uur geduld nodig voordat de kool op haar best is. Combineer het met stoofvleees (van een eerdere dag) of bewaar deze kool en maak morgen het stoofvlees. De beste tip: maak van beiden dubbele porties en vries in. Ideaal! 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (4 personen):

1 rode kool
3 zoetzure appels (Jazz bij voorbeeld)
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
2 theelepels gemalen kaneel
2 kaneelstokjes
1 ui
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel honing (naar smaak)

Werkwijze:

Snijd de rode kool doormidden en de helften in zo dun mogelijke reepjes. Vul de slowcooker ermee. Pel de ui en leg in zijn geheel tussen de kool. Snijd de appels in kleine stukjes (ik laat de schil eraan, maar die kun je ook verwijderen) en voeg toe. Voeg alle overige ingrediënten toe, meng door elkaar en zet het deksel op de slowcooker. Laat op de lage stand gedurende 6 uur zachtjes stoven. Verwijder ui, laurier en -als je ze kunt vinden- kruidnagels.
Serveer bij stoofvlees, een stukje wild of een gebraden kip. Voeg in ieder geval eiwitten toe zodat je voldoende eet. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 100 kcal
Koolhydraten: 19,3 gram
Vetten: 0,2 gram
Eiwitten: 2,6 gram

Glas wijn: 150 kcal.