Héerlijke lunchbowl met verse kruiden en frisse granaatappelpitjes

Quinoa staat bij mij wel vaker op het menu. Ik hou van de textuur en de veelzijdigheid. Vandaag in combinatie met frisse granaatappelpitjes om de lente een beetje in huis te halen. Prachtig decoratief ook. Als het bord er aantrekkelijk uitziet eet je ook lekkerder. Geniet je meer. 

Het fijne aan dit soort ‘bowls’ is dat je rustig kunt weglaten waar je geen zin in hebt. Of wat je niet in huis hebt. En toevoegen wat je lekker vindt. 

Maak meteen een ‘voorraad’ quinoa want je kunt het prima gekookt bewaren in de koelkast zodat je later deze week eenvoudig een andere variant kunt maken. Ook makkelijk meenemen. 

Varieer & enjoy!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

3-4 eetlepels gekookte quinoa
2-3 eetlepels gekookte linzen
30 gram feta 
1/2 rode ui gesnipperd
1-2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel verse kruiden (koriander, munt, peterselie)
2 eetlepels granaatappelpitjes
1/2 eetlepel citroensap
Peper uit de molen

Werkwijze

Kook de quinoa (kijk op de verpakking voor de tijd) en laat gedeeltelijk afkoelen. Persoonlijk houd ik van lauwe quinoa dus ik gebruik de afkoeltijd voor het snijden van de overige ingrediënten en dan is het voor mij de goede temperatuur. Als je het echt koud wilt kun je ook kiezen voor koud afspoelen. 

Snijd de kruiden fijn en meng ze voor het grootste deel met de yoghurt en citroensap. Breng op smaak met peper. Snipper de rode ui. 

Meng linzen met quinoa en rode ui en schep het mengsel op een bord. Schep de yoghurt erover. Garneer met feta en granaatappelpitjes.

 

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers

Voedingswaarden (per persoon)

265 calorieën
36  gram koolhydraten
7,3  gram vetten
15,1 gram eiwitten