Heerlijk eiwitrijke salade (ook om mee te nemen)

De combinatie van linzen en quinoa zou ik niet zo snel zelf bedacht hebben, maar toen ik deze combinatie voorgeschoteld kreeg op één van mijn favoriete plekjes in Antwerpen, was ik meteen verkocht. De frisheid en unieke smaak komt zeker ook van de berg verse kruiden. Dat maakt ook dat het er fantastisch uitziet. Varieer gerust! 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)

100 gram linzen 
100 gram quinoa
250 gram groene asperges
2 krop little gem
1 klein bosje verse munt
1 klein bosje platte peterselie
1 klein bosje koriander
1 bakje tuinkers
2 bosuitjes
50 gram pistachenootjes (gepeld)
1-2 eetlepels citroensap
Peper (molen)

Extra topping (optie):
– fetakaas (45 gram p.p.)
– gegrilde kipfilet (80 gram p.p.)

Werkwijze

Kook de linzen en quinoa zoals op de verpakking staat en laat afkoelen (of gebruik gekookte linzen en quinoa)
Kook de asperges in 8 minuten beetgaar en laat afkoelen.
Snijd in de tussentijd de kruiden en bosui.
Meng de linzen en quinoa en meng de helft van de kruiden erdoor.
Snijd de little gems in 4-en en leg op een bord of schaal. Voeg de linzen/quinoa toe. En leg de asperges rondom. 
Strooi de pistachenootjes erover en breng op smaak met citroensap en peper.

Verdeel de salade over 2 diepe borden. 

Nu kun je verder afmaken met eventueel extra feta of gegrilde kipfilet naar smaak. Zet als optie op tafel & geniet!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

590 calorieën
52,8 gram koolhydraten
17,1 gram vetten
31,8 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën