Door: Elke – Wijn&Lijn
Dit recept is eenvoudig te maken, ziet er geweldig uit en iedereen lust het. Mijn graadmeter is de tafel met pubers. Als zij het waarderen, dan durf ik te zeggen dat iedereen het lust. Zo maak je op een lekkere manier ruimte voor je glas wijn. Enjoy!
# Personen:
4
Tijd:
45min
Cal.:
610
- 500 gram verse zalm
- 2 pakjes bimi
- 6 eieren
- 200 ml. kokosmelk
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 theelepels sambal
- naar smaak peper
Kies voor goede producten, dat proef je. De vis haal ik het liefst bij een goede vishandel of bij de groothandel. In dit geval kun je als kokosmelk kiezen voor de dikke variant.


Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 31%
- Koolhydraten 21%
- Vetten 48%

Hoe maak je het gerecht
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Gebruik de hete luchtstand als je de optie hebt, anders kies je boven en onderwarmte
Stap 2
Snijd de zalm in grove stukken van circa 2 tot 3 cm. en leg ze in een kom. Besprenkel met de sojasaus en laat 10 minuten marineren.
Stqp 3
Haal de grote (lelijke) bladeren van de Bimi en blancheer 5 minuten
Stap 4
Meng in een grote kom of maatbeker de eieren met de kokosmelk en sambal. Zorg dat alles goed is verdeeld.
Stap 5
Bekleed een springvorm met bakpapier en vul met Bimi, gemarineerde zalm en het eiermengsel.
Stap 6
Zet de quiche met zalm in de voorverwarme oven voor circa 40 minuten. Controleer tussentijds of het eiermengsel al gestold is.

