Intense smaken & verrassend eenvoudig

Dagelijks ben ik op zoek naar gerechten die uiteraard vooral heel erg lekker zijn, passen in het Wijn&Lijn-concept en eenvoudig te bereiden zijn. Want dan is het namelijk toegankelijk voor de meeste vrouwen. En daar doe ik het voor. Omdat afvallen al lastig genoeg is. Maak er een feestje van en je houdt het vol. Vandaag deel ik een gerecht dat je één keer maakt en waar je 2x van kunt genieten. Zeer geschikt om later in de week koud te eten. Als lunch bijvoorbeeld maar bij mij thuis houden ze ook erg van ‘avondeten als ontbijt’. Het is maar wat je lekker vindt. Hiermee kun je alle kanten op. 

Het is trouwens ook leuk om meteen een paar kleine vormpjes te vullen en mee te bakken. Ziet er toch weer heel anders uit. En neemt makkelijk mee.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 1 grote cakevorm/4 personen)
Kipgehakt:                                           500 gram
Pompoenblokjes:                               400 gram
Vleestomaat:                                       1 stuk
Grote ui, in stukken:                         1 stuk
Winterwortel, grof gesneden:         1 stuk
Knoflook                                              2 teentjes

Parmezaanse kaas:                            30 gram
Eieren:                                                  2 stuks
Komijnzaad gemalen                         1 eetlepel
Paprikapoeder gemalen                    1 eetlepel
Vadouvan kruiden                             1 eetlepel

Griekse Yoghurt                                  150 gram
Koriander, vers                                   1 bosje
Munt, vers                                            1/2 bosje
Tahin (sesampasta)                            1 eetlepel
Peper (uit de molen)                          naar smaak

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd alle groenten in grove stukken en maal /hak fijn in de keukenmachine tot een mengsel ontstaat dat ongeveer de structuur van het gehakt heeft. Laat het groentenmengsel even uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Meng de groenten samen met het gehakt in een grote kom, voeg gedroogde kruiden, pamezaanse kaas en eieren toe en meng goed.
Doe het mengsel in de cakevorm, bekleed met bakpapier en bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven. Het pompoenbrood is goed gaar als er geen ‘nattigheid’ aan een stokje blijft hangen (prik dus even met een stokje in het midden van het gehaktbrood)
Wil je wat extra volume op je bord (en kleur en smaak :-)) maak er dan wat rucolasalade bij (rucola, olijfolie, citroensap en peper vind ik al heerlijk) 

Voedingswaarden 

Gehaktbrood: 358 calorieën per person
14 gram koolhydraten
23,9 gram vetten
39,2 gram eiwitten

 Yoghurtsaus: 62 calorieën per persoon
2,1 gram koolhydraten
3,9 gram vetten
4,3 gram eiwitten