Pittige- & zoete soep
Soms verras ik ook mezelf, haha. Om een beetje kleur toe te voegen aan mijn kerstdiner zocht ik naar een feestelijke soep. Wat een verrassing, deze blikvanger. En zo ongelooflijk lekker en verrassend, deze combinatie van smaken. .Echt proberen. Ook als amuse super geschikt. Of natuurlijk een wat grotere portie als lunch. Geniet ervan!
Ingrediënten (4 personen)
1. Pittige wortel-gembersoep:
Wortel 400 gram gesneden
Sjalotjes 2 stuks fijngesnipperd
Knoflook 2 teentjes geperst
Rode Peper 1 stuk, klein gesneden
Gember 2-3 cm geraspt
Bouillon 500 ml
Olijfolie 1 eetlepel
2. Zoete rodekool – zoete aardappelsoep
Rode kool 400 gram klein gesneden
Zoete aardappel (paars) 250 gram in stukjes
Rode ui 1 grote of 2 kleine in stukjes
Olijfolie 1 eetlepel
Kaneel (poeder) 1/2 eetlepel
Bouillon 200 ml
Kokosmelk 200 ml
Staafmixer
Werkwijze
Maak eerst de twee soepen.
1. Pittige wortel-gembersoep: Fruit sjalot, knoflook en rode peper aan in een pan. Voeg de wortel toe en bak even mee. Voeg bouillon toe en laat de wortel in ongeveer 20 minuten gaar worden. Zodra de wortel gaar is pureer tot een gladde soep.
2. Zoete rodekool- zoete aardappelsoep: Fruit rode ui, rodekool en zoete aardappel aan. Voeg na circa 5 minuten bakken kaneel toe en blus af met kokosmelk. Voeg bouillon toe en laat circa 15 minuten gaar worden. Pureer tot een gladde soep
Nu kun je gaan samenvoegen: de meest eenvoudige manier is een laag van 1 soep maken en soep 2 er bovenop scheppen. Als je een bijzondere amuse of klein voorgerecht wilt maken kun je een borrelglaasje vullen met de twee kleuren. Start dan met 1 soep terwijl je het glas dwars houdt. Voeg dan soep 2 voorzichtig erbovenop en draai het glas zo laat mogelijk rechtop.
P.S. het helpt om de soep niet al te dun te maken.
Voedingswaarden
209 calorieën per persoon
22,1 gram koolhydraten
10,8 gram vetten
3,7 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën