Zo is spitskool echt heerlijk (pittig)
Ik vrees dat een helemaal tot ‘snot’ gekookte spitskool ervoor heeft gezorgd dat ik deze groenten normaal gesproken niet spontaan toevoeg aan mijn menu. Maar dat dit niet terecht is bewijst het recept van vandaag. Zelf ben ik dol op pittige gerechten. Mijn kids op nasi. En dan zoek ik altijd een alternatief voor de rijst. Dit is er één hoor!
Vandaag met zalm. Maar zeker net zo lekker met kipfilet. Of cashewnoten.
Enjoy!
Ingrediënten (voor 2 personen)
400 gram spitskool
1 rode ui, gesnipperd
250 gram (kastanje)champignons
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel sambal badjak
250 gram verse zalm
1 klein handje koriander (naar smaak)
1 scheut sojasaus
Werkwijze
Snipper de ui en snijd de champignons in 4-en. Bak deze een paar minuten in een koekenpan met olijfolie.
Snijd de zalm in stukken van ca 2×2 cm en voeg ze toe. Voeg de sambal toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de spitskool toe en roerbak het geheel 5 minuten. Breng op smaak met sojasaus. Dien op en garneer met koriander (als je dat lekker vindt).
Geniet ervan!
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers
Voedingswaarden (per persoon)
501 calorieën
14,8 gram koolhydraten
27,2 gram vetten
47,3 gram eiwitten
Glas wijn: 150 calorieën