Genieten van afvallen 

slank in je kerstjurk

Confronterend was het zeker

De foto die mijn man maakte toen ik – nietsvermoedend – uit de zee kwam lopen. Ik schrok me werkelijk wild. Natuurlijk had ik al een tijdje in de gaten dat de helft van mijn garderobe niet paste. Hup, kop in het zand. Ik hield toch ook van shoppen en een nieuw outfitje is nooit weg, dus legde ik de kleine maatjes gewoon uit het zicht.

Niet voor niets houd ik ook erg van de seizoenen, dan is er altijd wat te verschuiven in de kast of een reden om iets nieuws te kopen. Echt opvallen dat het zo enorm uit de klauwen gegierd was deed het dus niet. Tot dan moment! Bizar.

Waar was het mis gegaan?

Een hele retorische vraag natuurlijk. Uiteraard crystal clear dat wij genoten van ons leven samen. Dat het bij hem minder te zien was is natuurlijk heel oneerlijk, maar wel een feit.
Ons gezellige samengestelde gezin met 6 pubers levert weken ‘op’ en ‘af’. De weken zonder kids vullen we met onze hobby: (uit) eten & wijn proeverijen bezoeken. Voor ons de definitie van genieten van het leven. Met dus – hoe onvermijdelijk ook – de confronterende uitwerking op mijn lijf. Dat deed echt even pijn.

101 pogingen met alle denkbare diëten

Niet dat ik nooit hoefde op te letten, eerder andersom. Mijn leven was doorspekt van dieetmethoden. Ik durf wel te zeggen dat ik 90% van wat ooit een hype is geweest wel minimaal heb uitgeprobeerd. En dat was geen overbodige luxe. Ik kwam met 20 kilo extra terug van een stage van 5 maanden en in mijn zwangerschappen ging ik niet meer op de weegschaal staan wanneer het de 100 aantikte. For the record: toen was ik nog niet aan het bevallen.

Nooit meer afzien

Dus nee, het gaat bij mij niet ‘vanzelf’ maar zo erg en vooral zo ‘in my face’ was het nog niet eerder geweest. Aan de bak dus. Ik had meteen een missie: afvallen en blijven genieten. Ongezellig op een spa-tje zittten of alleen al moeten zeggen dat ik ‘aan de lijn was’ zou ik vermijden. Anders dan het volgen van een dieet was ik gefocust op wat ik wel wilde bereiken: heerlijk eten en drinken, fit worden en blijven en daarmee dus gezond ouder worden.

13 kilo minder valt wel op

Na een paar weken was ik al trots op het resultaat. Niet zozeer op de cijfers van de weegschaal, maar doordat ik deed wat ik me had voorgenomen. Genieten van mijn wijntje, lekker eten (thuis of in een favoriet restaurant) en borrels met vriendinnen. En ook die balans houden op andere dagen. Het resultaat na 6 maanden was -13 kilo. Heerlijk natuurlijk.

 Heel eerlijk: ik was wel vaker afgevallen met een willekeurig dieet, dat was niet zo heel bijzonder. De uitdaging zat vooral in het behouden van mijn nieuwe gewicht. Dat ik inmiddels echt vond dat mijn hele kledingkast weer leuk stond hielp zeker. En 13 kilo valt wel op, dus ook vriendinnen en familie viel het op, dat ik er ‘goed uitzag’. Helpt ook 🙂

Stiekem was ik trots op het resultaat. Dat durfde ik echt nog niet van de daken te schreeuwen, maar het hielp we wel om mijn nieuwe gewoonten te blijven volhouden.

Het kan ook zonder zin…

Dat ik weer een half uur kon hardlopen en daar ook gewoon zin in had, geweldig! Willekeurig welk weer het was, ik ging gewoon. Waar ik voorheen binnen een mum van tijd een smoes had gevonden om het niet te doen, wist ik dat ik er heel blij van word om het wel te doen. En zoals ik altijd zeg: Het kan ook zonder zin. Maar met is leuker.

Nu ik al ruim 5 jaar ‘op gewicht’ ben door het volgen van mijn methode durf ik wel te zeggen dat dit bestendig is. Haalbaar – want als ik het kan … 🙂

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat…

 

Ik niet roomser dan de Paus ben en regelmatig mijn eigen leefregels aan mijn laars lap.

Ik zeer geïnteresseerd ben in de zogenaamde spirituele wereld ondanks mijn nuchtere kijk op de wereld

Ik snel ben afgeleid omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn in de wereld. Noem het inspiratie…

Ik graag bijklets met vriendinnen onder het genot van een wijntje (niet echt een verrassing denk ik)

Ik enorm geniet van de afwisseling in mijn leven: de ene week is gestructureerd met kids, koken, op tijd naar bed en de andere week is ‘wat gaat we doen’.

Ik enorm gesteld ben op mijn vrijheid.

Ik trots ben hoe wij de harmonie hebben gevonden met de wederzijdse exen en de manier waarop we met elkaar omgaan.

Ik enorm veel plezier beleef aan het ‘knutselen in Canva’

 

Cheers!

Elke

Kenmerkend Elke

Oplossingsgericht
Lekker pragmatisch de uitdagingen aanvliegen, daar houd ik van. Je kunt het groots(er) en meeslepender maken dan nodig… laten we vooral snel overgaan tot de oplossing die (gewenst graag) resultaat oplevert.

Fun / Plezier/ Joy
Geen dag zonder lach. Al is het om mijn eigen flauwe grappen.

Gezellig
Het kan me niet druk genoeg zijn aan onze eettafel. Hoe meer glazen op tafel, hoe beter. Altijd ruimte voor extra bordjes en gezellige kakafonie tijdens het diner. Ik houd ervan.

Creatief
Mijn dag is helemaal heerlijk als ik kan koken, gerechten bedenken, mooie recepten maken en foto’s kan ‘designen’ voor publicatie. Geen gepunnik of muziek, hoewel er wel altijd een radio aanstaat en ik wel meezing als er niemand luister.

Nuchter
Als ik water drink 🙂 En ik heb een down-to-earth kijk op zaken, er is tenslotte echt voor alles een oplossing.

Can-Do mentaliteit
Het is zoveel lekkerder om te kijken naar wat wél kan en wat je wél bereikt hebt dan naar de downside van (je) acties of opties.

Halfvolle glazen
Als het glas leeg raakt dan moet je het bijschenken. Vaak ben je de enige die dat kan doen, het is een kwestie van mindset, namelijk die van het halfvolle glas. Gelukkig kun je het leren.

Het is mijn missie

 

Om vrouwen, die van wijn houden en op een gezonde manier fit & slank ouder willen worden, te helpen met een leefstijl die ‘easy’ vol te houden is omdat het bestaat uit lekker eten & drinken, plezier in je proces en resultaat op de weegschaal.

Wijn&Lijn is een initiatief van Creating Sparkles

Algemene voorwaardenPrivacy statement
Gemaakt met ♥ voor het goede leven.

©2019 Wijn&Lijn

Slank in 5 stappen - Gratis e-book

Slank & Fit - Je handleiding voor je gezonde én gezellige leefstijl
Download je gratis gids en ontdek hoe de methode van Wijn&Lijn ook voor jou werkt. 

 

Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

dit veld niet invullen s.v.p.

Yes! Je gratis e-book is onderweg