Ovenschotel met zoete aardappel & tomaat
Het uitprobeersel van me dat toevallig heel goed gelukt is. Wat ik heerlijk vind aan een ovenschotel is, dat je het even snijdt (echt niet heel veel werk in dit geval) en het dan een klein half uurtje in de oven gaat. Een half uur dat je de ruimte hebt om andere dingen te doen. Geniet van je glas wijn, klets bij met je man of vriendin, help je kids met huiswerk. Je hebt in ieder geval even je handen vrij. En het mooie is: als het nou een paar minuten langer in de oven staat is helemaal niet erg. Niet helemaal vergeten natuurlijk… dat is echt jammer …
Helemaal op het eind roerbak je de spinazie even kort. Dat is het enige ‘werk’ nog.
En dan heb je eigenlijk heel easy een vegetarische ovenschotel die ruimte maakt voor je glas wijn.
Enjoy!
Ingrediënten (voor 2 personen)
Voor de ovenschotel:
Rode ui: 2 stuks in 8-en
Zoete aardappel: 2 middelgrote in 8-en
Tasty Tom’s: 4 stuks in 4-en
Zwolse Stoof: 1,5 eetlepel
Pijnboompitten 25 gram
Olijfolie: 2 eetlepels
Verder:
Spinazie: 1 zak biologische/300 gram
Ricotta: 75 gram
Koriander (vers): garnering (naar smaak)
Werkwijze
Zet de oven op 200 graden
Snijd alle ingrediënten voor de ovenschotel en leg ze op een vel bakpapier in een ovenschaal
Kruid de groenten met flinke hoeveelheid Jonnie Boer kruidenmix Zwolse Stoof (maakt de ovenschotel lekker ‘diep’ van smaak)
Zet in de oven voor 25-30 minuten. Een beetje langer maakt niet uit (als je nog aan je glas wijn zit…) Strooi 10 minuten voor het einde de pijnboompitten over de groenten en laat nog even mee-grillen. Weglaten kan als je dit niet lekker vindt maar ik vind het een heerlijke toevoeging.
Roerbak vlak voor het opdienen de spinazie in een beetje olijfolie en Jonnie Boer Zwolse Stoof kruiden tot de spinazie geslonken is.
Leg de spinazie op een plat bord en vul aan met de groenten uit de ovenschotel. Maak af door er een lepel ricotta op te leggen en strooi er wat verse koriander over (of peterselie als je niet van koriander houdt).
Voedingswaarden
431 calorieën per persoon
53 gram koolhydraten
19,5 gram vetten
12,7 gram eiwitten
Klinkt goed! Zie ik ook lekkere pijnboompitten liggen?
oooh ja, helemaal vergeten in het recept te zetten! Ja, 10 minuten voordat de groenten klaar zijn strooi je er wat pijnpoompitten overheen. Idd superlekker! Zonder ook.. maar mét nog veel lekkerder.