Over dit Recept
Door: Elke – Wijn&Lijn
Een kwestie van timen is dit wel, maar zo enorm de moeite waard om deze ovenschotel kip aubergine curry te maken. Het is niet veel werk, de oven doet het meeste. Het enige dat jij doet is een curry maken in je keukenmachine, de ingrediënten mixen en in de oven zetten. Dan heb je alleen nog wat geduld nodig 🙂
De smaak van gare aubergine met kip vind ik verrukkelijk. De curry kun je uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt. Dit gerecht is een aanrader voor het hele gezin. Tenminste… bij mij wel. Dan gebruik ik de groene pepers zoals in het recept. Persoonlijk vind ik iets pittiger ook lekker maar dat vinden de kinderen weer minder geslaagd.
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 47%
- Koolhydraten 21%
- Vetten 32%


Ingrediënten
- 600 gram kippendijfilets
- 2 aubergines
- 1 grote pot kikkererwten
Voor de curry: - 400 ml. kokosmelk (blik)
- 2 groene pepers
- 3 bosuitjes
- 3 cm verse gember
- 70 gram koriander
- 1 eetlepel vissaus
- 1 limoen
Extra: keukenmachine
Als je de keus hebt, ga dan voor biologische kip van de poelier. Je proeft echt het verschil, ook al zijn de omringende smaken stevig en verrassend. Probeer uit hoeveel curry er bij jullie (gezins)smaak past, dat is zo persoonlijk.
Mocht er in jouw supermarkt of bij je groentenwinkel geen groene peper zijn, gebruik rustig rode pepers. De kleur wijkt niet eens af door alle koriander, mocht dat een overweging zijn :-).
Tenslotte: wil je variëren en/of een vegetarische variant: vervang de kip door bloemkool of voeg extra bloemkool toe. Wanneer niet alles in de schaal past, maak dan een extra ’tray’ met bloemkool, aubergine en kikkererwten.


Hoe maak je het gerecht
Stap 1
Verwarm de oven op 220 graden. Gebruik de hete luchtstand als je de optie hebt, anders kies je boven en onderwarmte
Stap 2
Snijd de aubergine in langwerpige driehoekjes: snijd in 2-en en dan vervolgens in 6 stukken van circa 5 cm.
Stqp 3
Leg de kippendijfilets en aubergine in een grote ovenschaal. Spoel de kikkererwten af en vermeng met de kip en aubergine.
Stap 4
Maak de curry in de keukenmachine: snijd groene pepers, bosui en koriander en gember in grove stukken en hak fijn in de keukenmachine. Voeg kokosmelk, vissaus en limoen toe en vermeng nog even goed.
Stap 5
Vermeng de curry goed met de kippendijfilets en aubergine en zet in de oven. Laat circa 45 minuten garen (check bij 40 minuten in ieder geval even) en dien dan op.
Stap 6
Heb je groenten over: maak een traybake en zet erbij in de oven – hij staat tenslotte toch aan. Dit is in de regel net iets sneller klaar.
Voedingswaarden details
Caloriëen
419
Koolhydraten
15,9
Vetten
13,9
Eiwitten
47,1

Glas wijn
150 cal.

Download je gratis e-book: Slank in 5 stappen

Lijkt me super lekker. Tip. Stap 2 : aubergine in de lengte? En ik begrijp de halve maantjes niet. Verder helemaal duidelijk
Oh ja, snap ik… even anders proberen: Snijd de aubergine eerst doormidden. Dan heb je 2 delen, die je vervolgens in 6-8 stukjes snijdt. Een soort driehoekje met een bolle kant. Tja.. is dit duidelijker 🙂