fbpx

 

Over dit Recept

Door: Elke – Wijn&Lijn

Een kwestie van timen is dit wel, maar zo enorm de moeite waard om deze ovenschotel kip aubergine curry te maken. Het is niet veel werk, de oven doet het meeste. Het enige dat jij doet is een curry maken in je keukenmachine, de ingrediënten mixen en in de oven zetten. Dan heb je alleen nog wat geduld nodig 🙂
De smaak van gare aubergine met kip vind ik verrukkelijk. De curry kun je uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt. Dit gerecht is een aanrader voor het hele gezin. Tenminste… bij mij wel. Dan gebruik ik de groene pepers zoals in het recept. Persoonlijk vind ik iets pittiger ook lekker maar dat vinden de kinderen weer minder geslaagd.

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 47% 47%
  • Koolhydraten 21% 21%
  • Vetten 32% 32%

 

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijfilets
  • 2 aubergines
  • 1 grote pot kikkererwten

    Voor de curry:
  • 400 ml. kokosmelk (blik)
  • 2 groene pepers
  • 3 bosuitjes
  • 3 cm verse gember
  • 70 gram koriander
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen 

    Extra: keukenmachine

Als je de keus hebt, ga dan voor biologische kip van de poelier. Je proeft echt het verschil, ook al zijn de omringende smaken stevig en verrassend. Probeer uit hoeveel curry er bij jullie (gezins)smaak past, dat is zo persoonlijk. 

Hoe maak je het gerecht

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Gebruik de hete luchtstand als je de optie hebt, anders kies je boven en onderwarmte

Stap 2

Snijd de aubergine in halve maantjes: snijd in 2-en en dan vervolgens in 6 stukken van circa 5 cm. 

Stqp 3

Leg de kippendijfilets en aubergine in een grote ovenschaal. 

Stap 4

Maak de curry in de keukenmachine: snijd groene pepers, bosui en koriander grof, rasp de gember en vermeng goed. 

Stap 5

Vermeng de curry goed met de kippendijfilets en aubergine en zet in de oven. 

Stap 6

Laat gedurende 45 minuten garen en dien dan op. 

Voedingswaarden details

Caloriëen

419

Koolhydraten

15,9

Vetten

13,9

Eiwitten

47,1

Glas wijn

150 cal.

Wekelijks een nieuw gerecht in je e-mailbox?
Meld je hier aan

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.