fbpx

Geroosterde bloemkool met mexicaanse topping… echt smullen!

Geroosterde bloemkool staat wat bij mij hoog op de favorieten-lijst. Wat een enorme variatie kun je hier – eenvoudig – mee krijgen. Vandaag op de ‘Mexicaanse toer’. Volledig vegetarisch als je het op deze manier maakt, en je kunt uiteraard ook bijvoorbeeld wat kip in de oven leggen en mee grillen. 

Dit leent zich ook heel goed als borrelhap. Snijd de bloemkoolroosjes in plakjes die je met de hand kunt pakken. 

Grote voordeel dat ovengerechten hebben is dat het je de tijd geeft om
– de keuken vast op te ruimen
– een glas wijn in te schenken
– bij te praten over de dag
En vervolgens te kunnen genieten van je creatie.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Bloemkool in schijfjes                   1 hele 
Olijfolie:                                            1 eetlepel
Picadillo kruiden (Jonnie Boer)    1 eetlepel
Rode ui, gesnipperd:                      1 middelgrote
Kidneybonen (blik)                         200 gram
Chedar kaas geraspt                     1 handje
Tastytom tomaatjes (klein)          12 stuks gehalveerd
Jalopenopepertjes (potje):            1 eetlepel

Garnering opties:
Avocado
Crème fraîche
Bosuitjes

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in plakken en breek vervolgens in ‘platte roosjes’. Meng in een grote kom met de picadillo kruiden en olijfolie en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gekruide bloemkool en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

In de tussentijd snijdt je de rode ui en tomaat, rasp de cheddar kaas en laat de kidneybonen goed uitlekken (spoel met koud water)

Als de bloemkool bijna gaar is (na 30 minuten) haal je de plaat uit de oven en bedekt de bloemkool met rode ui, jalopenopepers, tomaatjes en cheddar. Zet nog 5 minuten in de oven.

Garneer tenslotte naar keuze met bij voorbeeld avocado, crème fraîche en bosuitjes. Maar alles wat je ‘Mexicaans’ aandoet is lekker. Vul aan naar eigen smaak.

Zoals ik al zei: ook heel geschikt voor bij de borrel. Cheers! 

Voedingswaarden (per persoon, excl. garnering)
339 calorieën
23,8  gram koolhydraten
23,2  gram vetten
20,6 gram eiwitten

Glas wijn: 125 calorieën