Groenten vullen met nog meer groenten…

Het ziet er fantastisch uit, het smaakt heerlijk én het voedt je op een hele goede manier. Zo maak je heel makkelijk & op gezonde manier ruimte voor je glas wijn. Ik houd van pittige gerechten, dus bij mij gaat er eigenlijk automatisch een rode peper in, maar het kan ook heel goed zonder. Dan houd je het uiteraard milder en komt de anijsachtige smaak van de geroosterde venkel nog beter uit.

Voor dit recept heb ik de venkel ‘gewoon geblancheerd’ maar je kunt de knollen ook extra roosteren in plaats van blancheren. Gebruik dan bakpapier om ze goed toe te dekken in de ovenschaal en een klein laagje citroenwater in de schaal. Leg ze ongekookt in de ovenschaal en rooster minimaal 30 minuten op 200 graden. Vul daarna de paprika zoals hieronder staat omschreven. Nog intenser van smaak.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

2 rode paprika”s
2 kleine venkelknollen
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 ui, gesnipperd
1/2 eetlepel olijfolie
150 gram ricotta
50 gram pistachenootjes (gepeld)
25 gram parmezaanse kaas, geraspt
Peper uit de molen

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (tenzij je de venkel roosterd, doe dit dan eerst op 200 graden en draai dan terug naar 180)

Snijd de venkelknollen doormidden en kook deze gedurende 8-10 minuten.

Pel de knoflook en ui, maak de rode peper schoon en hak alles fijn. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en smoor deze ingrediënten gedurende 4 -5 minuten. Schep ze in een kom en laat even afkoelen.
Hak de pistachenootjes klein en meng, samen met de ricotta door het kruitendmensel. Kruid royaal met peper.

Maak de paprika’s schoon (zorg dat je 2 mooie helften per paprika houdt) en leg ze in een ovenschaal die je bekleed met een vel bakpapier. Vul de halve paprika’s met het ricotta-kruidenmengsel. Leg de halve venkelknollen in de paprika, rasp een beetje parmezaanse kaas over de venkel en zet in de voorverwarmede oven. Laat 30 minuten garen en schenk een glas wijn in.

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per paprika-helft)

270 calorieën
20,9 gram koolhydraten
13,7 gram vetten
13,8 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën