Mediterrane Rijst

Geïnspireerd door de gezonde & gelukkige Méditerranée heb ik een variant gemaakt waar je de zon al in proeft. Ik snap wel dat ze gelukkiger zijn in dat stuk van Europa. Een lekker licht en gezond gerecht met ruimte voor je glas wijn. Enjoy!

 

Ingrediënten (2 personen)

Grote garnalen:                       100 gram
Kipfilet in blokjes                   150 gram
Artisjokharten                         1 blik (400 gram)
Paprika (gesneden)                1 stuk
Rode peper klein gesneden  1 stuk
Knoflook                                   2 teentjes

Olijfolie                                      2 eetlepels
Tomatenpuree                         1 blikje
Sjalotje                                      1 stuk, gesnipperd
Witte wijn                                 30 ml
Bloemkoolrijst                         400 gram

 

Werkwijze

Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de blokjes kipfilet op een hoog vuur even aan. Voeg de knoflook, rode peper en sjalot toe en laat een paar minuten meebakken. Blus af met witte wijn en voeg de tomatenpuree toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Snijd in de tussentijd de paprika en artisjok. Voeg na 15 minuten garnalen, artisjok, paprika en bloemkoolrijst toe. Als het geheel te droog is, voeg dan wat water of bouillon toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper. 


Voedingswaarden 

421  calorieën per persoon
28,8  gram koolhydraten
11,7 gram vetten
33,2 gram eiwitten

Glas witte wijn  erbij: : 125 calorieën