Mediterrane kip met aubergine (slowcooker)

Alleen maar winst met dit gerecht: de kip wordt heerlijk mals, de smaken intens en jij hebt tijd over: de slowcooker doet het werk.  Het vergt alleen een beetje plannen: zorg dat de boodschappen in huis zijn zodat je ’s morgens de slowcooker kunt vullen met de ingrediënten. ’s Avonds wacht je dan een heerlijk geurend gerecht, waar je alleen nog bloemkoolrijst bijvoorbeeld bij maakt. Zelf eet ik het ook graag met rucola. Dat is helemaal snel klaar. Uiteraard Wijn&Lijn-proof dus ruimte voor je glas wijn.

 

Ingrediënten (4-6 personen)

Aubergine                                  3 stuks in blokjes
Rode ui                                      1 stuk klein gesneden
Rode Peper                               1 stuk klein gesneden
Knoflook                                    2 – 4 teentjes klein gesneden
Gedroogde basilicum              1 eetlepel
Gedroogde oregano                1 eetlepel
Tomatenpuree                         1 blikje
Tomatenblokjes                       1 blikje (400 ml)
Bouillon                                      0,3 liter
Kippendijen                               8 stuks

Werkwijze

Meng de blokjes aubergine, gesneden rode ui, knoflook, rode peper, kruiden tomatenblokjes en bouillon door elkaar in de slowcooker. Leg de kippendijen erbovenop en zet aan op laag vermogen gedurende 6 tot 7 uur.

Wanneer ik het met rucola eet voeg ik ook graag nog wat parmezaanse kaas toe (Ongeveer 50 calorieën extra)

 

Voedingswaarden 

419  calorieën per persoon
15,9 gram koolhydraten
13,9 gram vetten
47,1 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën