Maak tijd & ruimte voor wijn met deze linzencurry

Snel een heerlijk en voedzaam (klinkt een beetje ouderwets he.. .ik bedoel ermee dat je ‘no-way’ nog honger hebt..) gerecht maken is best eenvoudig. Dit gerecht in ieder geval. Terwijl de zalm ligt te garen kun jij even rustig zitten met een glas wijn. Of alvast iets anders maken tussendoor voor de lunch van morgen. Dat is ook handig natuurlijk. Aan het eind van de dag kies ik graag voor even bijkletsen met één van de kids die thuis is of een blik in de krant werpen. Wat je ook doet.. dit is een easy gerecht dat iedereen kan maken. 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)
Rode ui:                        150 gram gesneden
Currypasta:                  1 – 1,5 eetlepel naar smaak
Kokosmelk:                 150 ml.
Tasty Tom’s:               4 stuks in 4-en
Olijfolie:                       klein scheutje
Zalm:                            250 gram zonder vel
Linzen uit blik:           200 gram
Koriander (vers):        garnering (naar smaak)

Werkwijze

Snijd de uien (of gebruik voorgesneden rode ui) en tomaten en verdeel de zalmmoot in 2 gelijke stukken. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de rode ui een paar minuten aan. Voeg een lepel currypasta toe en laat even meebakken. Blus af met kokosmelk en leg de stukken zalm in de currysaus. Doe het deksel op de pan en schenk jezelf een glas wijn in.
Laat de zalm circa 10 minuten garen en voeg dan de linzen uit blik toe. Hak de koriander. De linzen hoeven alleen even warm te worden dus je kunt na een paar minuten aan tafel. 
Cheers! 


Voedingswaarden 

457 calorieën per persoon

20,8 gram koolhydraten
26,3 gram vetten
30,7 gram eiwitten