Maak vooral extra burgers… koud ook heerlijk

Omdat mijn vorige experiment met linzen en quinoa zo’n succes was ben ik op zoek naar de volgende opties met dit duo. Vandaag een ‘burger’ met groene kruiden en groene curry. Eigenlijk heel erg makkelijk. En heel erg lekker. Vooral ook de volgende dag. Ik heb het ’s avonds met geroosterde wortel uit de oven gemaakt (40 minuten met ras el haout en olijfolie). Later in de week is het heerlijk met wat gemengde sla en een yoghurt-kruiden-dressing. Makkelijk, lekker en ruimte voor je glas wijn.  

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)

100 gram linzen
100 gram quinoa
1-2 eetlepels groene curry (naar smaak)
1 klein bosje verse munt
1 klein bosje platte peterselie
1 klein bosje koriander
2 bosuitjes
50-100 gram amandelmeel
Peper (molen)

Olijfolie om in te bakken.

Extra: staafmixer

Werkwijze

Kook de linzen en quinoa zoals op de verpakking staat en laat afkoelen (of gebruik gekookte linzen en quinoa)
Snijd in de tussentijd de kruiden en bosui.
Meng de linzen en quinoa en meng  met de kruiden en de groene curry.
Gebruik een staafmixer om het het grof te pureren (Je moet nog wel textuur houden) 
Meng nu het amandelmeel door het mengsel tot het een stevige structuur heeft. 

Maak nu burgers van het mengsel. 

Je kunt de burgers op 2 manieren verder bereiden:

1. Bak ze aan iedere zijde 5 minuten in een pan met een scheutje olijfolie
2. Zet ze 10 minuten per kant onder de grill in de oven, voorverwarmd op 220 graden.

Bij de oven gebruik je minder vet en als je combineert met geroosterde wortelen staat de oven al aan. Best handig. En in de tussentijd kun je de keuken opruimen en genieten van een glas wijn. 

Enjoy! 

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

590 calorieën
52,8 gram koolhydraten
17,1 gram vetten
31,8 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën