Lenteschelpen
Licht, smaakvol en makkelijk te maken: lenteschelpen. Je kunt de kokkels van de foto kiezen maar ook andere schelpen lenen zich geweldig voor dit eenvoudige gerecht voor deze mooie lentedagen. Zo tover je ook je eigen keukentafel makkelijk om tot een heerlijk restaurant.
Ingrediënten (2 personen)
Kokkels : 1,5 kilo gewassen
Ui, in halve ringen 1 stuks,
Witte wijn 2 dl
Peterselie 35 gram gesneden
Citroen 1 stuk, in plakken
Peper naar smaak
Olijfolie 1 eetlepel
Werkwijze
Was de schelpen goed en gooi degene die open blijven direct weg. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui een paar minuten aan. Blus dan af met witte wijn en voeg de schelpen toe. Kruid met peper. Laat met het deksel op de pan gaar worden. Wanneer de schelpen open zijn, zet je het vuur uit en schep je de schelpen inclusief kookvocht op een mooie schaal. Garneer met peterselie en citroen. Heerlijk met een glas witte wijn. Daar heb je alle ruimte voor.
Voedingswaarden
230 calorieën per persoon
0.6 gram koolhydraten
7,2 gram vetten
38,8 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën