Lasagne Bolognese & pompoen
De bolognese maak ik een paar dagen van tevoren in de slowcooker. Dat is het allerlekkerst. Maar ook als je niet zoveel tijd hebt (of geen slowcooker) dan is het nog steeds een heerlijke lasagne vol groenten. Ook als het wat minder weer is haal je hiermee de vakantie in huis. Geniet ervan.
Ingrediënten Bolognese (8 personen)
Rundergehakt: 1 kilo
Italiaanse groenten: 600 gram (heel klein gesneden)
Uien, gesnipperd 2 stuks
Zongedroogde tomaatjes: 100 gram klein gesneden
Knoflook: 4 teentjes geperst
Rode peper naar smaak (2)
Basilicum gedroogd 2 eetlepels
Paprikapoeder gerookt 1 eetlepel
Rode wijn 1 glas
tomatenblokjes 1 blik van 400 gram
Tomatenpuree 1 blikje van 140 gram
Peper uit de molen naar smaak
Voor de lasagne:
De helft van de bolognese-saus
Pompoenvellen 400 gram kant en klaar
Geraspte kaas naar smaak
Werkwijze
Fruit de groenten aan samen met gesnipperde ui, knoflook en eventueel rode peper. Bak in een andere pan het gehakt rul en voeg bij de groenten. Blus af met rode wijn en laat even de alcohol verdampen. Voeg dan tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden toe.
Als je een slowcooker hebt: laat deze het werk doen gedurende 4-5 uur. Wanneer je geen slowcooker hebt kun je het gehaktmengsel 1,5 uur in de oven zetten op 180 graden. Helemaal geen tijd om te wachten? geen probleem. Hoewel de smaken minder intens zijn kun je nu ook meteen de lasagne maken.
Maak zodra de bolognese-saus klaar is de lasagne door een laagje saus af te wisselen met een laagje pompoenvellen. Sluit af met de saus en strooi er een beetje geraspte kaas over.
Voedingswaarden
466 calorieën per persoon
10,5 gram koolhydraten
28,7 vetten
37,1 eiwitten
Glas wijn: 125 calorieën