Lasagne van Savooikool (vegetarisch)
Door: Elke – Wijn&Lijn
Super gezond, koolhydraatarm en mega lekker!
Savooikool is een perfecte vervanger voor de klassieke lasagnebladen. Gek genoeg is deze kool niet overal verkrijgbaar, maar het is de moeite waard om te zoeken. Heerlijk stevig, zodat de lasagne echt perfect ‘in model’ blijft. Je kunt je favoriete lasagnerecept eenvoudig gezonder en lichter maken door deze koolbladeren te gebruiken in plaats van de pasta. Het enige extra werk is dat je de koolbladen 5 minuten kookt in water water met een beetje zout en olijfolie. Daarna droogdeppen en je lasagne bouwen. In dit recept gebruik ik een vegetarische vulling, maar varieer naar hartelust zou ik zeggen.
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!
Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 42%
- Koolhydraten 19%
- Vetten 39%
Ingrediënten voor lasagne savooikool (2-3 personen)
- 1 savooikool
- 1 teentje knoflook
- 500 gram paddestoelen naar keuze
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 1 bakje (200 gram) ricotta
- 100 ml kookroom
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 15 gram peterselie
Maak gerust je eigen (bekende) saus voor lasagne of probeer uit wat je lekker vindt. Persoonlijk vind ik deze smeuige paddenstoelenmix echt geweldig in combinatie met de stevige savooikool.
Hoe maak je Lasagne Savooikool (vegetarisch)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2
Maak de savooikool schoon en kies de mooiste bladeren uit. Zorg dat je er ongeveer 6 – 7 hebt (afhankelijk van je ovenschaal)
Stap 3
Verhit een grote pan water, voeg een snufje zout en een eetlepel olijfolie toe en kook de savooibladeren hierin 5 minuten. Dep goed droog met keukenpapier.
Stap 4
Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de paddestoelen grof.
Stqp 4
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit knoflook en paddestoelen aan. Kruid met peper.
Stap 5
Voeg tomatenblokjes toe, stoof even en voeg dan ricotta en room toe. Laat circa 4 minuten goed doorwarmen.
Stap 6
Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Zet de warmtebron uit.
Stap 7
Bouw je lasagne: start met kool, dan saus. Maak 2 tot 3 lagen en eindig met saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden details
Caloriëen
435
Koolhydraten
11,9
Vetten
28,9
Eiwitten
29,7
Glas wijn
150 cal.