Pompoenlasagne met courgette & parmaham
Veelzijdiger dan pompoen kom je niet snel tegen. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna het hele jaar pompoen (in blokjes gesneden voor het gemak) krijgen. Toch leent deze tijd zich vooral voor dit gerecht. Echt comfortfood en koolhydraatarm. Wat wil je nog meer? Je bent wel even tijd kwijt met voorbereiden dus maak meteen voor de lunch van later in de week.
Ingrediënten (3-4 personen)
Pompoenblokjes 2 zakjes van 400 gram
Ricotta bakje 250 gram
Ei 1 stuk
Courgette 1 grote of 2 kleine
Rode peper 1 stuk
Knoflook 3-4 teentjes
Parmaham 80 gram
Geitenkaas 50 gram
Werkwijze
Maak eerst de pompoencrème:
Verwarm de oven voor op 180 graden en meng de blokjes pompoen met olijfolie, gesneden rode peper, gesneden knoflook en zet een half uur in de oven tot de pompoen gaar is. Vermeng de pompoen met ricotta en ei en pureer glad met de staafmixer. Snijd de courgette in dunne plakjes.
Nu kun je de lasagne bouwen:
Start met een laagje pompoencrème, dan courgette, parmaham en weer crème. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Sluit af met parmaham en verkruimel de geitenkaas over het geheel. Zet nogmaals een half uur in de oven. En geniet ervan!
Voedingswaarden
349 calorieën per persoon
13,1 gram koolhydraten
22,2 gram vetten
23,1 gram eiwitten