De Herfst vraag om nieuwe smaken: knolselderij, paddestoelen en mosterd… hmmmm

Save the carbs for wine… dus koolhydraatarme gerechten hebben mijn voorkeur. Of ik zorg ervoor dat er ruimte wordt gemaakt voor je glas wijn. Dat betekent niet dat ik alle koolhydraten weer. Zeker niet. Knolselderij bevat koolhydaten. Maar ook vezels, veel smaak en textuur. Heerlijke vervanger ook voor je traditionele aardappelgerechten. 

Vandaag maak ik er een romige mosterd herfststoof van. Mosterd hoort ook zo bij de Herfst vind ik. Ik heb 2 pannen gebruikt omdat ik gebakken champignons echt gewéldig vind, maar je kunt het ook in één pan maken. Scheelt toch weer afwas…

Proef de Herfst en geniet (van een glas rode wijn bij voorbeeld.. heerlijk met wind, regen en hersfstoof met knolselderij en paddestoelen)

 

Enjoy!

Ingrediënten (2 personen):

1 knolselderij, schoongemaakt en in reepjes van 3 bij 1 cm
2 middelgrote rode uien gesnipperd
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel mosterd (dijon)
100 ml. kookroom
250 gram paddestoelen
1 koffielepel gedroogde tijm
Peper uit de molen
1 eetlepel chili-olijfolie
Parmezaanse kaas om te garneren

Werkwijze:

Zet een pan met dikke bodem op en middelmatig vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de reepjes knolselderij toe, kruid met peper en voeg een flinke scheut water toe. Laat met deksel op de pan 12 minuten stoven. (Voeg water toe als het droog kookt)
Bak in een andere pan de gesnipperrde ui met knoflook en paddestoelen. Strooi er gedroogde tijm over en kruid naar smaak met peper. 
Als de knolselderij beetgaar is (ca. 12 minuten) voeg dan mosterd en kookroom toe en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg de paddestoelen bij de knolselderij en serveer direct. Garneer met extra tijm en een beetje parmezaanse kaas (naar wens) 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 310 kcal
Koolhydraten: 21,8 gram
Vetten: 15 gram
Eiwitten: 11,8 gram

Glas wijn: 150 kcal.